Вести


Мировић на промоцији туристичких потенцијала АП Војводине у Сремским Карловцима

Нови Сад , 16. март 2018.

Представници дипломатског кора, привредници, уметници, представници међународних компанија, туристичких агенција и хотелијера и „Color Media Communications“ били су гости председника Покрајинске владе Игора Мировића, који су вечерас Плавим возом из Београда стигли у Сремске Карловце на...


Опширније

Мировић и Недимовић обишли радове на изградњи одбрамбене линије на Сави

Нови Сад , 16. март 2018.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић обишли су данас радове на изградњи одбрамбене линије на левој обали реке Саве, у делу од Хртковаца до Јарка, која треба да штити околна насеља од високих вода.

За изградњу...


Опширније

Милићевић и Марић: Пуна координација у ванредним ситуацијама

Нови Сад , 16. март 2018.

Потпредседник Покрајинске владе и командант Покрајинског штаба за ванредне ситуације Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Србије, на челу са Предрагом Марићем, помоћником министра и начелником Сектора за ванредне ситуације.

Милићевић и...


Опширније

Снажна подршка најстаријем српском професионалном театру

Нови Сад , 16. март 2018.

Српско народно позориште (СНП) увек је било једна од наших најважнијих културних институција, а не треба заборавити ни да је тај театар иницирао оснивање других, изузетно важних институција и установа као што су „Стеријино позорје“, Академија уметности у Новом Саду и Позоришни музеј Војводине,...


Опширније

Посета Основној школи „Петефи Шандор” у Хајдукову

Нови Сад , 16. март 2018.

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је данас Основну школу „Петефи Шандор” у Хајдукову.

Пре радног састанка с...


Опширније

Игор Мировић и Гвидо Волф о јачању сарадње АП Војводине и Баден-Виртемберга

Нови Сад , 15. март 2018.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију из немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг, на челу са министром за правду и европска питања Баден-Виртемберга Гвидом Волфом.

Данашњи сусрет био је прилика да се анализира досадашња сарадња АП Војводине и Баден-...


Опширније

Матица српска је камен темељац нашег идентитета

Нови Сад , 15. март 2018.

Баш као и пре готово два века када је основана, Матица српска је и у овом времену стожер националног сабирања, културног уздизања и просвећивања нашег народа, изјавила је данас, приликом посете најстаријој српској књижевној, културној и научној институцији, покрајинска секретарка за културу,...


Опширније

Милошевић: Пуна подршка очувању идентитета националних мањина

Нови Сад , 15. март 2018.

Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас са амбасадорком Републике Словачке у Србији Дагмар Репчековом о досадашњој и могућностима будуће сарадње.

Током разговора којем је присуствовала и директорка Завода...


Опширније

Вук Радојевић примио представнике холандске пољопривредне компаније „Koppert“

Нови Сад , 15. март 2018.

Покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, састао се данас са представницима пољопривредне холандске компаније „Koppert“, водеће у области интегралних система пољопривреде, на челу са власником и председником Управног одбора, Хенријем Остенхуком.

...


Опширније

Почела изградња фабрике „Essex Europe“ у Зрењанину

Нови Сад , 14. март 2018.

Полагањем камена темељца у индустријској зони „Југоисток“ почела је изградња нове фабрике компаније "Essex Europe" у Зрењанину. Камен темељац су положили председник Србије Александар Вучић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и председник...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs