Вести


Председник Покрајинске владе Игор Мировић објавио на инстаграму подршку ставу председника Вучића о заштити српских права у Црној Гори

Нови Сад , 04. јануар 2020.
-A A +AПредседник Покрајинске владе Игор Мировић објавио на инстаграму подршку ставу председника Вучића о заштити српских права у Црној Гори.

Нови Сад , 04. јануар 2020. .

Закон о слободи вероисповести постао је кап која је превршила сва понижења која су представници власти у Црној Гори учинили према Србима у тој држави. Лажна замисао о грађанској држави у којој ће сви бити равноправни под условом да се не изјашњавају као Срби, или чак и као Црногорци који пишу српским језиком и поштују своју Српску православну цркву, пала је у воду.

Можемо се поштовати као браћа једино уколико власти у Црној Гори поштују своје грађане који се изјашњавају као Срби и којих има много више од 29 процената јер Срби су и они који се изјашњавају као Црногорци којих није мало, а пишу српским језиком и воле своју Српску цркву.

Председник Србије Александар Вучић први је њен представник у новијој историји који је јасно ставио до знања да Србија неће толерисати лажно братство и пријатељство већ искрено засновано на обостраности и толеранцији. Уосталом, круна краља Стефана Дечанског којом је крунисан краљ Никола и епитрахиљ Светог Саве чувају се у Цетињском манастиру од давнина. О томе ће сада арбитрирати суд? Зар то није довољан разлог да народ Црне Горе жели да сачува права своје цркве и да у томе добије подршку Срба из целог света. Посебно сам запањен када видим ко све подржава нови Закон - дежурни мрзитељи Срба попут Ненада Чанка и Стјепана Месића.

У наредној години удвостручићемо финансијску помоћ Покрајинске владе српским удружењима у Црној Гори са циљем очувања језика, писма, права на информисање и културних садржаја.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs