Најаве


Потписивање Протокола о сарадњи у реализацији Програма „За чистије и зеленије школе у Војводиниˮ

Среда, 20. март 2019 - 10:00

У среду, 20. марта 2019. године, у 10.00 часова, у сали на другом спрату Скупштине АП Војводине, биће потписан Протокол о сарадњи у вези с реализацијом Програма „За чистије и зеленије школе у Војводиниˮ за школску 2018/2019. годину.

Протокол ће потписати пет Покрајинских секретаријата, Град Нови Сад, Град Београд, ЈП „Војводинашуме“ и ЈП „Национални парк Фрушка гора“, као и RECAN – фонд за рециклажу лименки и Lafarge Беочинска фабрика цемента.

Потписници овог протокола сагласни су са успостављањем интензивне међусобне сарадње, како би се обезбедили сви потребни услови за...


Опширније

Обележавање Светског дана шума

Четвртак, 21. март 2019 - 9:00

У четвртак, 21. марта 2019. године у Управној згради Градског зеленила у Новом Саду (Темерински пут бб), с почетком у 9.00 часова, поводом обележавања 45 година од оснивања смера Хотикултура и Светског дана шума, Пољопривредни факултет у Новом Саду и ЈКП „Градско зеленило“, организују II Стручно-саветодавни скуп „Иновације у хотикултури и пејзажној архитектури“.

На свечаном отварању скупа обратиће се покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.

У склопу обележавања Међународног дана шума, секретар Радојевић ће, овом приликом, заједно са...


Опширније

Пријем за министарку за европска и федерална питања и представницу покрајине Хесен у Влади Савезне Републике Немачке

Четвртак, 21. март 2019 - 9:30

У четвртак, 21. марта у 09.30 часова, у сали 16/I Покрајинске владе, председник Игор Мировић примиће Луцију Путрих, министарку за европска и федерална питања и представницу покрајине Хесен у Влади Савезне Републике Немачке.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка, по чијем завршетку ће у холу Покрајинске владе, у 10.30 часова, бити одржана конференција за медије.

Позивамо вас да извештавате.


Опширније

Откривање споменика просветитељу Доситеју Обрадовићу у Модри

Четвртак, 21. март 2019 - 12:00

У четвртак, 21. марта 2019. године, у 12.00 часова, у граду Модри у Словачкој Републици, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствоваће откривању споменика Доситеју Обрадовићу, српском просветитељу и реформатору револуционарног периода националног буђења и препорода (1739-1811).

У циљу неговања српско- словачких односа и унапређења сарадње, подизање споменика организовало је Удружење Срба из Словачке, а аутор споменика је Ђорђе Лазић, вајар из Сремских Карловаца.

Свечано откривање биће испред Меморијалне...


Опширније

Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs