Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 10.05.2024

Потписан уговор за израду пројектно-техничке документаци је за Специјалну болницу за рехабилитацију „Термал“ у Врднику

AA

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић састао се данас у Врднику са председником Општине Ириг Тихомиром Стојаковићем и директором Специјалне болнице за рехабилитацију „Термал“ у Бањи Врдник Драганом Косовцем.

Софић и Стојаковић су том приликом потписали уговор о финансирању пројекта за израду пројектно-техничке документације у поступку легализације другог и трећег спрата зграде Специјалне болнице за рехабилитацију „Термал“.

Секретар Софић је истакао да је ово први од 11 одобрених пројеката у девет општина АП Војводине у оквиру овогодишњег Јавног позива локалним самоуправама за финансирање израде пројектно-техничке документације.

„У овом позиву за ту намену опредељено је укупно 70 милиона динара. Ово је први, али највaжнији корак, како би се стекли услови да „Термал” конкурише за средства од виших нивоа власти и тиме обезбеди комплетну реконструкцију објекта“, рекао је Софић и најавио расписивање новог конкурса за ове намене у другој половини године.

Председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић захвалио је на континуираној помоћи Секрeтaријата и Покрајинске владе и истакао да је потписивање уговора којим ће се омогућити даљи радови у Специјалној болници за рехабилитацију „Термал“ корак напред ка ширењу туристичке понуде Врдника.

Како је навео директор Специјалне болнице Драган Косовац, пројектна документација за комплетну реконструкцију објекта је у завршној фази, а након легализације другог и трећег спрата у плану је проширење капацитета новим етажама и објектима на парцели од 8,5 хектара.

Право на средства с циљем реализације различитих инфраструктурних пројеката оствариле су општине Темерин, Мали Иђош, Бачки Петровац, Тител, Ириг, Беочин и градови Нови Сад, Суботица и Сомбор.

 

fixed-img