јул 2021


Покрајина финансира изградњу теретане на отвореном у Сремским Карловцима

Сремски Карловци , 29. јул 2021.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Сремске Карловце, где ће у Дворској башти бити изграђена теретана на отвореном. Изградњу теретане ће, са 1,9 милиона динара, у потпуности финансирати Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Баста је овом приликом...


Опширније

Уручени уговори вредни 42 милиона динара о субвенцијама за запошљавање у Војводини

Нови Сад , 29. јул 2021.

У Покрајинској влади су данас додељени уговори корисницима средстава по јавним конкурсима за област запошљавања – за самозапошљавање, запошљавање незапослених лица и за спровођење јавних радова, које је за текућу годину расписао Покрајински секретаријат за привреду и туризам.

Три јавна...


Опширније

Секретар Иванишевић у Малом Иђошу: Потенцијали општине у служби растућег руралног туризма у Војводини

Мали Иђош , 26. јул 2021.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је данас у радној посети општини Мали Иђош, која има статус најмање јединице локалне самоуправе у Војводини. Оно што карактерише ову општину и њена три насељена места – Мали Иђош, Фекетић и Ловћенац – јесу уравнотежен развој...


Опширније

Винарима и произвођачима ракије и пива 60 милиона динара

Нови Сад , 26. јул 2021.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас војвођанским винарима и произвођачима ракије и пива уговоре о суфинансирању набавке опреме у укупној вредности од 60 милиона динара.

Божић је казао да је на конкурсу за суфинансирање набавке...


Опширније

Настављен пројекат раног откривања рака плућа

Нови Сад , 26. јул 2021.

У последњих десет година број новооткривених случајева карцинома плућа у Војводини повећао се за 12 одсто. Рак плућа је најзаступљенији тумор код мушкараца, а други је по учесталости код жена.

Годишње у Србији 5.000 људи оболи од рака плућа, а 4.600 их умре од ове болести. Исходи лечења...


Опширније

Председник Мировић честитао Курбан бајрам

Нови Сад , 19. јул 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је свим грађанима исламске вероисповести предстојећи празник Курбан бајрам.

„Свим припадницима Исламске заједнице у Војводини и Србији упућујем искрене честитке поводом Курбан бајрама, уз жељу да празник који доноси мир и радост проведу у...


Опширније

Секретар Божић обишао газдинство породице Бајац у Госпођинцима - пуштен у рад систем за сепарацију стајског ђубрива

Госпођинци , 13. јул 2021.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, посетио је данас Фарму музних карава „Бајац“ у Госпођинцима, где је пуштен у рад савремени систем за сепарацију стајског ђубрива, чија набавка је субвенционисана из покрајинског буџета са 1,7 милиона динара.

...


Опширније

Покрајински секретари Драгана Милошевић и Ненад Иванишевић разговарали са директором Туристичке заједнице Умага

Нови Сад , 12. јул 2021.

Јачање међурегионалне сарадње, размена искустава и примера добре праксе, те организовање манифестација и скупова на релацији Војводина - Истра, а кроз призму очувања традиције, културно-историјских знаменитости, неговањем добрих односа двају народа, само су неке од тема данашњег сусрета...


Опширније

Мировић: Приводе се крају радови на изградњи пречистача у Бачкој Тополи и Малом Иђошу

Бачка Топола , 09. јул 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у општинама Мали Иђош и Бачка Топола завршне радове на изградњи централних пречистача отпадних вода и магистралног колектора, истакавши да је то први корак у заштити реке Криваје и животне средине у тим општинама.

Реч је о...


Опширније

Секретар Милошевић уручио решења за финансирање краткорочних пројеката

Нови Сад , 09. јул 2021.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, уручио је данас решења представницима високообразованих институција, које су добиле средства на основу Јавног конкурса за финансирање краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој...


Опширније

Pages


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs