Вести


Батез примио генералног секретара Европске бициклистичке федерације

Нови Сад , 25. новембар 2019.
-A A +AБатез примио генералног секретара Европске бициклистичке федерације.

Нови Сад , 25. новембар 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез састао се данас са генералним секретаром Европске бициклистичке федерације Енриком дела Казом, који је у посети Новом Саду поводом кандидатуре за добијање организације Европског првенства у планинском бициклизму 2021. године.

У протекле две године Покрајински секретаријат за спорт и омладину је, заједно са Бициклистичким савезом Србије и Бициклистичким клубом „Нови Сад“ подржао организацију два међународна такмичења у планинском бициклизму на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и то су, према речима Владимира Батеза, била успешно одржана припремна такмичења, која су обавезна у току кандидатуре.

„То су били добри кораци ка ономе чему тежимо, а то је организација Европског првенства у планинском бициклизму 2021. године. Сигуран сам да ћемо и то европско такмичење, уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Министарства омладине и спорта – свих који стоје иза кандидатире Новог Сада – организовати на најбољи могући начин“, изјавио је Батез.

Он је још додао да је за српски спорт изузетно важно да и бициклизам, као један значајан глобални олимпијски спорт, кроз организацију великог такмичења, добије могућност да се још боље и брже развија.

Енрико дела Каза је рекао да је европско првенство једно од пет најважнијих такмичења у календару Европске бициклистичке федерације, на коме ће учествовати између 700 и 750 такмичара из око 40 држава и још 250–300 званичника. Он је додао да има одличну сарадњу са Бициклистичким савезом Србије и Бициклистичким клубом „Нови Сад“, те да ће се током ове посете упознати са приликама и теренима у Новом Саду.

Одлука о организатору Европског првенства у планинском бициклизму 2021. године биће донета у децембру. Поред Новог Сада, кандидати су још два града, у Белорусији и Француској.

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић и директор Бициклистичког клуба „Нови Сад“ Немања Вајс казали су да би одржавање европског такмичења било изузетно значајно за развој бициклизма и спорта уопште. Посебно су нагласили да је подршка развијању пројекта кандидатуре Новог Сада коју је Покрајински секретаријат за спорт пружао током претходне две године у свим сегментима, од финансијске до логистичке, била од великог значаја.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs