Вести


Бициклистичким клубовима у Војводини уручена опрема за тренинг

Нови Сад , 19. август 2020.
-A A +AБициклистичким клубовима у Војводини уручена опрема за тренинг.

Нови Сад , 19. август 2020. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез доделио је данас бициклистичким клубовима из Војводине четири скутера и седам ваљака за тренажни процес.

Средства за набавку опреме додељена су Војвођанској асоцијацији бициклистичких клубова на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за подршку реализацији „Трке кроз Србију“. Јубиларна, 60. по реду „Трка кроз Србију“ биће одржана од 31. августа до 3. септембра, са стартом у Источном Сарајеву, а циљ је у Новом Саду.

Батез је истакао да је ова опрема значајна за развој бициклизма у Војводини, како за свакодневне тренинге, тако и за припреме спортиста за такмичења.

„Бициклистички клубови су опрему дочекали са великим задовољством, јер сличну помоћ до сада нису добили“, рекао је Батез и додао да ресорни секретаријат настоји да подједнако подржи све спортове, у циљу развоја целокупног спорта у Војводини.

Батез је подсетио да је на Олимпијади у Рију 2016. године, једини предстваник Србије у бициклизму била Јована Црногорац из Бициклистичког клуба „Нови Сад“, која још увек има шансу за пласман на Олимпијаду у Токију.

Секретар за спорт је нагласио да ће овогодишња „Трка кроз Србију“, добрим делом ићи кроз Војводину, те да су предвиђене етапе кроз Зрењанин и Тител, са циљем у Новом Саду. Он се захвалио градоначелницима Источног Сарајева и Новог Сада, као и Покрајинској влади на подршци у реализацији ове манифестације.

Немања Вајс, селектор МТБ репрезентације Србије, казао је да ово прва велика набавка опреме која је од изузетног значаја за квалитетан тренинг бициклиста.

„Савремени бициклистички тренинг захтева сталну комуникацију тренера и бициклисте, што је са мотора много лакше него из аутомобила“, казао је Вајс и додао да се одређени специфични тренинзи раде иза моторне пратње како би симулација стварних дешавања на трци била што реалнија.

„Набавка ових мотора умногоме ће подићи квалитет рада са такмичарима у Војводини у свим категоријама“, рекао је Вајс.

Како је навео, набавка ваљака важна је за тренажне процесе у зимском периоду, али и за оне најмлађе који још нису спремни за тренинг у отвореном саобраћају, а имају жељу да се баве бициклизмом.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs