Вести


Божић: Развој малих и средњих газдинстава приоритет

Нови Сад , 20. новембар 2020.
-A A +AБожић: Развој малих и средњих газдинстава приоритет.

Нови Сад , 20. новембар 2020. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао је пољопривредно домаћинство породице Мартић из Кукујеваца у општини Шид. Том приликом Божић је истакао да је један од приоритета Покрајинске владе развој малих и средњих газдинстава, јер их је највише и од њих зависи опстанак села.

„Циљ нам је да обиђемо велики број малих и средњих пољопривредних газдинстава и да се на терену упознамо са реалном ситуацијом и са евентуалним проблемима који су могли бити проузроковани пандемијом. Сматрам да ће следећа година бити година све бржег развоја оваквих и сличних пољопривредних газдинстава, а наш превасходни циљ се огледа у сагледавању целокупне ситуације на терену, а потом и изради адекватних програма који ће поспешити развој пољопривредних газдинстава, па самим тим и пољопривреде уопште“, закључио је Божић.

У посети породици Мартић, заједно са покрајинским секретаром, био је и председник Општине Шид Зоран Семеновић, који је том приликом рекао да ова општина има добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство и да ће у наредном периоду заједничким снагама помагати мала и средња пољопривредна газдинства.

„Посета господина Божића доказ је да општина Шид има одличну сарадњу са Покрајинском владом. Током данашњег обиласка газдинства породице Мартић и кроз разговор са њима, као и са осталим пољопривредницима, можемо да дођемо до сазнања које су то потребе наших пољопривредника и да заједничким снагама испланирамо најбоље могуће програме и ми као Општина и Секретаријат уз подршку пољопривредника“, истакао је Зоран Семеновић.

Породица Мартић обрађује око 134 хектара земље и углавном се бави ратарством . У 2019. години на Конкурсу за додeлу средстава за суфинанирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака на територији АПВ, пољопривредно газдинство породице Мартић остварило је бесповратна средства у укупном износу од 630.635,00 динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs