Вести


Бранислав Недимовић и Вук Радојевић са пољопривредницима о аграрној политици

Нови Сад , 16. септембар 2016.
-A A +AБранислав Недимовић и Вук Радојевић са пољопривредницима о аграрној политици.

Нови Сад , 16. септембар 2016. .

Пољопривредни факултет у Новом Саду био је домаћин сусрета министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислава Недимовића и покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вука Радојевића са представницима различитих асоцијација у области пољопривреде. Наиме, Департман за ратарство и повртарство организовао је овај сусрет, као један вид саветовања и отвореног дијалога о могућим мерама аграрне политике и предстојећој сетви пшенице.

Тим поводом, у обраћању медијима, министар Бранислав Недимовић је рекао да Министарство разматра начине како да дође до повећања буџета за пољопривреду, да је потпуно сигурно да он неће бити мањи од овогодишњег, али да ће мере које ће се примењивати зависити од анализе која ће бити урађена у наредних месец дана.

„Веома брзо ћемо изаћи са конкретним мерама за следећу буџетску годину, која ће бити мера наше одлучности у ком правцу хоћемо да идемо. А та мера је улагање у опрему, у инвестиције и у све оно што доноси додатну вредност у пољопривреди“, рекао је Недимовић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић изјавио је да постоји изузетно добра комуникација са републичким Министарством, која је неопходна у даљем развоју пољопривреде и у интересу пољопривредних произвођача, што је недостајало у претходном периоду.

„Заједно ћемо учествовати у радним групама и комисијама, које ће доносити значајне одлуке када је у питању пољопривреда. Покрајински секретаријат за пољопривреду је на адекватан начин уважен од стране републичког Министарства тиме што активно учествујемо у доношењу мера аграрне политике, уз уважавање специфичности пољопривредне производње на територији АП Војводине. Сигуран сам да ће то допринети бољим резултатима у пољопривреди,“ рекао је Радојевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs