Вести


Бјелић примио представнике Регионалне развојне агенције Горењска

Нови Сад , 10. мај 2018.
-A A +AБјелић примио представнике Регионалне развојне агенције Горењска.

Нови Сад , 10. мај 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас са представницима Регионалне развојне агенције Горењска, са којима је разговарао о оснаживању друштвеног и економског развоја институција из Војводине и Горењске, као и јачању процеса регионалне сарадње.

Бјелић је упознао представнике РРАГ-а из Словеније са радом и надлежностима секретаријата, те примерима пројеката суфинансираних из средстава ЕУ који су реализовани на територији АП Војводине.

Тема разговора били су и културни, привредни и туристички потенцијали Војводине која је, како је у разговору истакнуто, атрактиван партнер за креирање заједничких пројеката који би били од обостраног интереса.

Саговорници су се сагласили да ће посебан акценат бити на изради заједничких пројеката на транснационалним програмима имајући у виду то да и Словенија и Србија имају право учешћа у овим програмима.

У оквиру тродневне посете потписан је и Протокол о сарадњи између Регионалне развојне агенције Горењске и Фонда „Европски послови“, којим је створен правни оквир за несметану сарадњу у области образовања, туризма, јачања регионалног и локалног развоја и заједничког учешћа у пројектима које финасирају европски фондови.

Током сусрета са представницима Фонда „Евроспки послови“ договорена је стручна посета полазника Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“ Словенији, која ће бити реализована током јуна 2018. године.

Како је речено, циљ сарадње у овој области је да се полазници упознају са примерима успешних пројеката са територије Словеније из области туризма (посебно бањског туризма), руралног развоја, пољопривреде и других.

Представници Регионалне развојне агенције Горењска, су током боравка у Новом Саду одржали низ састанака и са представницима Развојне агенције Војводине, Фондације Нови Сад 2021 и Регионалне развојне агенције Срем.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs