Вести


Бјелић: Развој креће од локала, а ми смо ту да координирамо и помогнемо

Нови Сад , 09. септембар 2016.
-A A +AБјелић: Развој креће од локала, а ми смо ту да координирамо и помогнемо .

Нови Сад , 09. септембар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић одржао је данас радне састанке са председником општине Бачки Петровац Срђаном Симићем и председником општине Бачка Паланка Браниславом Шушницом и њиховим сарадницима, где им је пренео шта је у наредном периоду циљ секретаријата на чијем је челу, као и очекивања од локалних самоуправа.

Бјелић је рекао да развој креће од локала, јер грађани ту живе, и нагласио да је циљ да се у наредна четири месеца одреди по 10 приоритетних пројеката за сваку општину, а који ће бити екстерно финансирани.

“Морамо да будемо свесни да ће се смањити буџети како на локалу, тако и на покрајинском нивоу и зато је важно да што пре привучемо и обезбедимо средства из екстерних извора финансирања. Због тога тражимо да свака општина у наредних годину дана припреми по 10 предлога пројеката”, поручио је секретар и напоменуо да очекује готове пројекте, а не само пројектне идеје и да ће покрајина у том смислу заједно радити са општинама да се ураде предлози и припреми документација за пројекте.

Према његовим речима, са председником покрајинске владе Игором Мировићем је договорено да свака општина од тих 10 пројеката има по четири већа развојна пројекта и шест из области које су важне за саму општину, попут здравства, социјале, заштите животне средине, образовања и друго.

Секретар Огњен Бјелић најавио је и усклађивање стратегија развоја, акционих планова и приоритета војвођанских општина, као и усклађивање критеријума по којима ће се одређивати пружање финансијске помоћи општинама у односу на степен развијености, како би се раст обезбедио свима и смањиле разлике између развијених и неразвијених општина.


Извор: ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs