Вести


Ванредни надзор санитарне инспекције у Новом Саду

Нови Сад , 26. јул 2020.
-A A +AВанредни надзор санитарне инспекције у Новом Саду.

Нови Сад , 26. јул 2020. .

Ради спречавања појаве и ширења заразне болести ковид 19 и заштите становништва, санитарна инспекција вршила је претходног дана појачану контролу спровођења противепидемијских мера у Новом Саду.

Ванредним надзором поштовања прописаних мера контролисано је 40 објеката, међу којима је највише било угоститељских објеката (ресторани, кафићи и кафане), тржних центара, као и продавница.

Приликом контроле, санитарна инспекција је обавештавала контролисана лица и грађане о мерама које су на снази, указивала на значај противепидемијских мера, као и на личну одговорност сваког лица у њиховом спровођењу.

Против одговорних лица за која је приликом инспекцијског надзора утврђено да се нису придржавала противепидемијских мера санитарна инспекција поднела је 15 прекршајних пријава, а највећи део односио се на неношење маски у затвореном простору и непоштовање физичке дистанце.

У складу са Законом о заштити становништва од заразних болести, Уредбом о мерама за спречавање заразне болести ковид 19 и другим законским одредбама, за непоштовање противепидемијских мера прекршајно ће одговарати и правни субјекти и појединци.

Контролисање поштовања противепидемијских мера биће настављено и у наредним данима на територији свих градова Војводине.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs