Вести


Васин и Копитовић отворили адаптиран део Геронтолошког центра „Срем“ у Руми

Рума , 30. децембар 2015.
-A A +AВасин и Копитовић отворили адаптиран део Геронтолошког центра „Срем“ у Руми.

Рума , 30. децембар 2015. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин и покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић, посетили су данас Геронтолошки центар „Срем“ у Руми, који је, у циљу побољшања квалитета живота и безбедности корисника, на конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство и социјалну политику, добио 2,2 милиона динара за асфалтирање дворишта, санацију и адаптирање оштећених дворишних путева.

Реализацијом овог пројекта корисницима Геронтолошког центра омогућено је да чешће и квалитетније проводе време у аеробним активностима, уз смањени ризик од могућег пада у дворишту. У периоду од 2010. до 2015. године, Покрајински секретаријат за здравство уложио је 7.225.301,92 у унапређење рада Геронтолошког центра „Срем“ у Руми.

Потпредседник Покрајинске владе, Мирослав Васин и покрајинска секретарка др Весна Копитовић, свечано су отворили адаптирани део и уступили на коришћење корисницима.

„Покрајинска влада је уложила око 10 милиона динара у побољшање квалитета живота корисника услуга Геронтолошког центра „Срем“. У Центру раде ентузијасти, и то са великом енергијом и топлином, а задовољни корисници су најбољи резултат. Општи утисак у Центру је топлина, и драго ми је што је томе допринела и Покрајинска влада“, рекао је Мирослав Васин и додао да су идеје најважнији предуслов за сваку реализацију, а то Геронтолошком центру „Срем“ не мањка.

„Шаљете поруку да и старост може бити лепа“, поручио је потпредседник Мирослав Васин.

Покрајинска секретарка за здравство и социјалну политику проф. др Весна Копитовић истакла је да је у Центру све чисто и сређено, те да таквим установама треба помагати јер су улагања видљива.

„Квалитет Центра се мери кроз квалитет услуге коју пружају својим корисницима, попут физикалне терапије и медицинска реахабилитације“, навела је проф. др Копитовић и додала да би Геронтолошки центар у Руми требало да постане социо-здравствене установа, те да ће Покрајински секретаријат за здравство наставити да помаже рад ове установе.

Директорица Геронтолошког центра „Срем“ Даница Јеремић, навела је да је циљ те установе да корисницима пружи најбоље могуће услове, односно да се домаћинским приступом омогући да Центар корисницима постане друга кућа. „Желимо да будемо најбољи, а у томе нам помаже Покрајинска влада“, казала је директорица Јеремић.

Геронтолошки центар „Срем“ Рума је почео са радом 1976. године. Основна делатност Центра је пружање услуге домског смештаја корисницима којима се обезбеђује становање и задовољење основних животних потреба, као и здравствена заштита. Домски смештај се обезбеђује корисницима којима није могуће обезбедити останак у изворној породици или друга услуга социјалне заштите у локалној заједници. Центар има капацитет за смештај 285 корисника, у три објекта.

Ова специјализована румљанска установа је у потпуности прилагођена потребама свих корисника па тако и особама са инвалидитетом. Сви прилази и улази су у потпуности прилагођени особама које се крећу уз помоћ различитих помагала или су у колицима.

У оквиру радно-окупационе терапије организован је рад у секцијама као што су хор, фолклор, литерарна секција, ликовна секција а осим тога корисници учествују у различитим друштвеним играма, а организују се различите рекреативне активности, екскурзије, посете позоришним и филмским представама, као и активно учешће корисника у свим друштвеним манифестацијама.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs