Вести


Васин отворио сајам за популаризацију предузетништва међу војвођанским средњошколцима

Сремски Карловци , 29. мај 2015.
-A A +AВасин отворио сајам за популаризацију предузетништва међу војвођанским средњошколцима.

Сремски Карловци , 29. мај 2015. .

Отварајући први Сајам предузетништва ученика средњих школа из Војводине који се одржава у Сремским Карловцима, потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин је истакао да је то велики искорак у популаризацији предузетничког духа и модела понашања код младих, кроз предузетничко образовање.

„Пре месец дана Скупштина АП Војводине је усвојила СМАРТ стратегију, чији је циљ да се наше друштво из традиционалног претвори у иновативно“, казао је Мирослав Васин и додао да је један од најзначајнијих пројеката у оквиру те стратегије развијање предузетничког размишљања и духа од најранијег школског узраста.

Васин је додао да је образовање један од најзначајнијих сегмената у СМАРТ стратегији.

„Ако се сектор образовања посвети предузетништву, новим идејама и креативности, као основним начелима даљег школовања и васпитања младих - стратегија ће успети“, казао је Васин и додао да „све почиње од сектора образовања и све се завршава у привреди, те да ако нема ефикасног почетка у образовању, неће бити ни ефикасног краја у привреди“.

Директор Високе школе за менаџмент и пословне комуникације проф. др Миладин Калинић казао је да је неопходно да се образовање прилагоди иновативном друштву, те да се образују кадрови који ће имати способности, знања и вештине. На крају, подједнако је важно да се уз помоћ јавности и надлежних институција – створи адекватан амбијент за развој предузетништва.

Петар Вићикант, начелник Школске управе за Јужнобачки и Сремски округ, казао је да образовање још увек није у довољној мери у функцији предузетништва, те да је неопходно да се води рачуна о тржишту и тржишним трендовима, као би привреда била квалитетнија у свим сегментима.

Први Сајам предузетништва, окупио је 14 тимова из осам војвођанских средњих школа. Сајам је такмичарског карактера и изврсна је прилика за ученике средњих стручних школа да изложе своја идејна решења и бизнис планове, док ће најбољи међу њима бити награђени. У оквиру сајма одржан је и округли сто на тему „Предузетништво и образовање”. Организовала га је Висока школа за менаџмент и пословне комуникације из Сремских Карловаца, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Министарства просвете и технолошког развоја.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs