Вести


Васин: Oтварање друмског граничног прелаза Хоргош-Реске је добра порука, насупрот изградњи препреке на граници

Нови Сад/Хоргош , 31. јул 2015.
-A A +AВасин: Oтварање друмског граничног прелаза Хоргош-Реске је добра порука, насупрот изградњи препреке на граници.

Нови Сад/Хоргош , 31. јул 2015. .

Према речима потпредседника Покрајинске владе Мирослава Васина, који је присуствовао је данашњем отварању новог друмског граничног прелаза са Мађарском: Хоргош – Реске, поновно успостављање овог граничног прелаза показатељ је да су односи двеју држава на високом нивоу, те да је ревитализација прелаза веома значајна како за мештане, тако и за читав регион у економском, транспортном и социјалном смислу.

"Oтварање овог друмског граничног прелаза је добра порука, насупрот изградњи препреке на граници, тачније ограде, и поред великог броја миграната. Отварање овог прелаза такође шаље поруку да отворена врата чекају све оне који желе да на легалан начин пређу границу. Надам се да ће оваквих прелаза у будућности бити још више, а да ће комуникација између Мађарске и Србије бити још значајнија у циљу све бољих односа", рекао је Васин.

Друмски гранични прелаз Хоргош – Реске отворили су први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и министар спољних послова и спољне трговине Мађарске Петер Сијарто.

Отварању су присуствовали и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, министар унутрашњих послова Мађарске Шандор Пинтер и друге званице.


Извор: ПС за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs