Вести


Весна Копитовић на ''Базару здравља'' у Турији

Нови Сад , 02. фебруар 2013.
-A A +AВесна Копитовић на ''Базару здравља'' у Турији.

Нови Сад , 02. фебруар 2013. .

Турија/Нови Сад, 2. фебруар 2013. године - Покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић данас је отворила „Базар здравља" у Турији. „Под покровитељством Покрајинског секретариајта за здравство, социјалну политику и демографију, од маја 2005. године па све до данас, спроводи се пројекат под називом «Базар здравља» као вид здравственог васпитања и саветовања становништва за очување и унапређење здравља, који има за циљ промену стилова живота наших грађана и њихову активну бригу о сопственом здрављу" - рекла је проф. др Копитовић у обраћању становницима Турије и медицинским радницима окупљеним на овој манифестацији.
"Базар здравља" је одржан у скоро свим местима широм Војводине и на њему је учествовао изузетно велики број грађана свих старосних доби и свих групација становништва. „Данас имате прилику да потпуно бесплатно, без чекања и здравствене књижице користите здравствене услуге примарне здравствене заштите, као што су мерење крвног притиска, телесне тежине, шећера у крви, снимање срца и друге услуге којима се промовишу здрави стилови живота" - додала је Весна Копитовић.


До сада је на „Базарима здравља" здравствене услуге пружало је преко 2500 здравствених радника свих профила и то волонтерски, на један нов и једноставан начин на трговима, у спотрским халама, школама, просторијама месних заједница и на другим погодним местима.Добра страна овог пројекта је што се у њега укључио велики број грађана који су били заинтересовани за контролу свог здравља и велики број локалних здравствених установа, представника локалних заједница и волонтера различитих удружења грађана који су постали активни сарадници на промоцији здравља.

„Сматрамо да се спровођењем пројекта „Базар здравља" значајно допринело здравственом васпитању свих категорија становништва и њиховом укључивању у систем здравствене заштите, а нарочито најсиромашнијег слоја становништва којима су здравствене услуге најчешће недоступне јер немају пара ни за партиципацију" - рекла је проф. др Весна Копитовић .
Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију ће у што краћем року Дому здравља Србобран обезбедити једно ново санитетско возило и, како је изјавила проф. др Копитовић, "себи смо дали задатак да и на друге начине помогнемо ову установу ради што боље здравствене заштите оног дела становништва које гравитира Србобрану".

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs