Вести


Весна Копитовић на ''Базару здравља'' у Турији

Нови Сад , 02. фебруар 2013.
-A A +AВесна Копитовић на ''Базару здравља'' у Турији.

Нови Сад , 02. фебруар 2013. .

Турија/Нови Сад, 2. фебруар 2013. године - Покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић данас је отворила „Базар здравља" у Турији. „Под покровитељством Покрајинског секретариајта за здравство, социјалну политику и демографију, од маја 2005. године па све до данас, спроводи се пројекат под називом «Базар здравља» као вид здравственог васпитања и саветовања становништва за очување и унапређење здравља, који има за циљ промену стилова живота наших грађана и њихову активну бригу о сопственом здрављу" - рекла је проф. др Копитовић у обраћању становницима Турије и медицинским радницима окупљеним на овој манифестацији.
"Базар здравља" је одржан у скоро свим местима широм Војводине и на њему је учествовао изузетно велики број грађана свих старосних доби и свих групација становништва. „Данас имате прилику да потпуно бесплатно, без чекања и здравствене књижице користите здравствене услуге примарне здравствене заштите, као што су мерење крвног притиска, телесне тежине, шећера у крви, снимање срца и друге услуге којима се промовишу здрави стилови живота" - додала је Весна Копитовић.


До сада је на „Базарима здравља" здравствене услуге пружало је преко 2500 здравствених радника свих профила и то волонтерски, на један нов и једноставан начин на трговима, у спотрским халама, школама, просторијама месних заједница и на другим погодним местима.Добра страна овог пројекта је што се у њега укључио велики број грађана који су били заинтересовани за контролу свог здравља и велики број локалних здравствених установа, представника локалних заједница и волонтера различитих удружења грађана који су постали активни сарадници на промоцији здравља.

„Сматрамо да се спровођењем пројекта „Базар здравља" значајно допринело здравственом васпитању свих категорија становништва и њиховом укључивању у систем здравствене заштите, а нарочито најсиромашнијег слоја становништва којима су здравствене услуге најчешће недоступне јер немају пара ни за партиципацију" - рекла је проф. др Весна Копитовић .
Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију ће у што краћем року Дому здравља Србобран обезбедити једно ново санитетско возило и, како је изјавила проф. др Копитовић, "себи смо дали задатак да и на друге начине помогнемо ову установу ради што боље здравствене заштите оног дела становништва које гравитира Србобрану".

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs