Вести


Висока техничка школа извела на пут 58. генерацију студената

Нови Сад , 17. фебруар 2017.
-A A +AВисока техничка школа извела на пут 58. генерацију студената.

Нови Сад , 17. фебруар 2017. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас свечаној додели диплома на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду и најбољим студентима доделио награде.

Поздрављајући 58. генерацију студената Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, секретар Милошевић истакао је да је ова школа моћан генератор развоја, која ће у наредном периоду кроз развојно-истраживачке пројекте најбоље показати везу између привреде и истраживачког рада на високим школама.

„Дуално образовање није само теорија, јер на примеру Високе техничке школе, то је одавно пракса. Ми верујемо у струковне студије, и то не само када је реч о техничкој области, него и васпитачким школама и Високој пословној школи. Ово је добар пут којим се иде и представља показатељ потреба тржишта рада за стручњацима које школује“, истакао је Милошевић.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду основана је 1959, као Виша машинска школа. Данас Школа образује широку лепезу стручњака, од машинства, металургије и свих области заштите, преко графике и дизајна, до електротехнике, информатике, електронског пословања, мултимедија и саобраћаја.

Директор Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, др Бранко Савић, који је и представник у Међународном борду европске мреже високих школа EURASHE, рекао је да ће на данашњој свечаности бити уручено 350 диплома струковних инжењера.

„Надам се да ће овај број студената дати значајан допринос развоју малих и средњих предузећа како у АП Војводини, тако и у Републици Србији“, нагласио је Савић.
Школа је акредитована за 14 студијских програма на основним и седам студијских програма на специјалистичким студијима. У складу са Болоњским системом, школује више од 600 студената годишње.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду развија и унапређује студијске програме, студентску праксу, организује међународна саветовања, а спроводи и лиценцирана испитивања и обуке радника у привредним системима на целој територији Републике Србије.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs