Вести


Влада Војводине доделила подстицајна средства Општини Бечеј

Нови Сад , 14. новембар 2013.
-A A +AВлада Војводине доделила подстицајна средства Општини Бечеј.

Нови Сад , 14. новембар 2013. .

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин и председник општине Бечeј Вук Радојевић потписали су уговор о додели бесповратних средстава за уређење трга у Бечеју. Средствима у износу од три милиона динара, Покрајински секретаријат за привреду суфинансира пројекат реконструкције дела задужбине Богдана Дунђерског и комунално уређење трга. Крајњи циљ пројекта је отварања туристичко-информативног центра и полузатвореног јавног дела за одржавање манифестација и одмор грађана и туриста.

Општина Бечеј је ова средства остварила на конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама са територије АП Војводине за суфинансирање пројеката планског уређења туристичких тематских целина.
Покрајински секретар Мирослав Васин истакао је да је покрајинска Влада препознала напоре Општине, која је сачинила квалитетан пројекат за враћење сјаја старом градском језгру. Такође, нагласио је да је реч о драгоценом пројекту који има циљ очување културног блага и наслеђа, као и унапређивање туристичке понуде у овом крају.
„Сарадњом покрајинске власти и Општине Бечеј, након вишедеценијског пропадања, део куће - оставштина велепоседника Богдана Дунђерског у центру Бечеја, биће реконструисана до краја наредне године. Бечеј је препознат као место које је туристички изузетно атрактивно и потенцијално. Ово је само почетак. Када ово реализујемо видећемо шта још можемо подржати у Бечеју у циљу обогаћивања туристичке понуде“, рекао је покрајински секретар Васин и саопштио да постоји предлог да се Општини Бечеј додели још 1,4 милиона динара у оквиру конкурсних средстава намењених области телекомуникације, где је ова Општина такође кандидовала своје пројекте. Један милион динара би био усмерен на пројекат за безбедну школу за увођење видео надзора, а 400.000 динара за бесплатан бежични интернет на услузи грађанима.
Захваливши се на средствима, која ће помоћи да Бечеј засија новим сјајем и унапреди свој туристичку понуду, председник Општине Вук Радојевић подсетио је да кућа у центру Бечеја коју је Богдан Дунђерски завештао Матици Српској, у послератним годинама постала власништво Oпштине. „Већи део користе одређене институције, али је стотинак квадратних метара овог здања је неуређено, и заиста нимало не подсећа на оно што јесте - део споменика културе какав статус овој кући припада“.
Покрајински секретар поручио је локалним самоуправама у нашој покрајини да и даље помно прате конкурсе ресорног секретаријата, који ће наставити да даје подстицај добрим пројектима и идејама за болљ привредни и економски развој Војводине.
Покрајински секретар Мирослав Васин обишао је у Бечеју и једну од десет сувенирница, које су у нашој покрајини отворене у оквиру активности ресорног секретаријата као подстица развоју туристичког амбијента у местима где се налазе. У оквиру сувенирнице делује чак десет удружења Општине Бечеј, које се баве уметношћу, старим занатима и пословима домаће радиности.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs