Вести


Влада Јапанa донирала опрему гимнастичарима у Србији

Нови Сад , 07. март 2019.
-A A +AВлада Јапанa донирала опрему гимнастичарима у Србији.

Нови Сад , 07. март 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је данас, у Соколском друштву „Војводина“, уручењу опреме за спортску и ритмичку гимнастику, коју је Влада Јапана донирала Гимнастичком савезу Србије.

Опрема у вредности од 77,9 хиљада евра ће поред Новог Сада бити распоређена и Гимнастичком клубу "Београд" у спортској хали Факултета спорта и физичког васпитања, те Гимнастичком клубу "СО Партизан", у Спортској хали у Костолцу.

Батез се овом приликом захвалио Влади Јапана на донацији, која ће сигурно допринети развoју гимнастичког спорта у Србији.

Он је нагласио да је Соколско друштво „Војводина“ носилац ове гране спорта у Војводини, те да ресорни секретаријат подржава наше гимнастичаре кроз инфраструктурно опремање клубова и кроз подршку раду клубова.

„Охрабрује нас то што се све више деце бави гимнастиком и учествује на такмичењима“, нагласио је Батез додао да су успеси гимнастичара у предолимпијској години, добра назнака да ћемо можда имати представнике на Олимпијади у Токију.

Донацију је председници ГСС Александри Ристић уручио Тецуја Цубота, отправник послова Амбасаде Јапана у Републици Србији, који је изразио уверење да ће опрема обезбедити квалитетније и безбедније услове за вежбање и тренинг гимнастичара свих узрасних категорија, и омогућити им да наставе са успесима на међународним такмичењима.

„Надам се да ће ова сарадња даље ојачати пријатељске односе наше две земље, а да ће гимнастичарима из Србије омогућити да остваре велики успех на Олимпијским играма у Токију“, казао је Цубота.

Помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић je нагласио да је сарадња Србије и Јапана на највишем нивоу, што потврђује и донација Гимнастичком савезу Србије. Он је изразио уверење да ће ГСС из дониране опреме извући максимум, те да ћемо већ на седећим Олимпијским играма имати нове шампионе у овој спортској дисциплини.

Уручењу донације присуствовали су и представници Града Новог Сада, Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Војводине и Гимнастичког савеза Војводине.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs