Вести


Владимир Батез на отварању одбојкашког кампа у Палама

Пале, Република Српска , 14. јул 2019.
-A A +AВладимир Батез на отварању одбојкашког кампа у Палама.

Пале, Република Српска , 14. јул 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез на церемонији отварања, поздравио је полазнике Одбојкашког кампа „Пале 2019“, који се од 14. до 21. јула 2019. године одржава у Палама у Републици Српској.

На отварању кампа поздравне речи упутили су и Драган Јаћимовић, помоћник министра породице омладине и спорта Републике Српске, Зоран Гајић председник Одбојкашког савеза Србије, Бошко Југовић, начелник општине Пале и Милутин Поповић, председник Одбојкашког савеза Републике Српске.

Отварању кампа присуствовали су и потпредседник Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер, генерални секретар ОСС Иван Кнежевић, председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић.

Одбојкашки камп за младе одбојкаше пионирског и кадетског узраста одржава се у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске, а у оквиру летње школе спорта Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Камп је окупио 106 учесника са којима ће радити најквалитетнији тренери из Републике Српске, као и угледни стручњаци из Србије, а на основу Протокола о сарадњи између Аутономне покрајине Војводине и Републике Српске у области спорта и омладине. У кампу ће учествовати и четрнаесторо одбојкаша и два тренера из АП Војводине.

Одбојкашки савез Републике Српске обезбедио је врхунске промотере и предаваче током трајања кампа, а ове године посебност кампу даје то што у Палама борави на припремама мушка и женска одбојкашка репрезентација Србије, са комплетним стручним тимом и селекторима Николом Грбићем и Зораном Терзићем, па ће млади одбојкаши имати прилику да се друже са својим спортским идолима.

Након званичног отварања кампа Владимир Батез, прослављени одбојкашки репрезентативац и покрајински секретар за спорт и омладину, уручио је 100 одбојкашких лопти клубовим из Републике Српске који учествују у кампу, а које је Покрајински секретаријат за спорт и омладину донирао Одбојкашком савезу Републике Српске.

Настављајући досадашњу одличну сарадњу са институцијама и спортским организацијама из Републике Српске кроз конкретне пројекте, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, на позив градоначелника Бања Луке Игора Радојичића, у септембру ће посетити Бања Луку где ће бити одржан састанак у вези са организацијом спортске манифестације „Турнир присаједињења“, који би ове године требало да буде заједнички организован у Бања Луци, а на коме ће учествовати деца из Војводине и Републике Српске.

Током боравка у Палама секретар Батез разговарао је и са начелником општине Пале Бошком Југовићем о наставку сарадње међу спортским клубовима и омладинским асоцијацијама из општине Пале и општина и градова у Војводини, како би се кроз заједничке пројекте искористили сви потенцијали и постигли најбољи ефекти.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs