Вести


Владимир Батез обишао обновљени спортски терен у ОШ „Кизур Иштван“ у Суботици

Нови Сад , 22. мај 2019.
-A A +AВладимир Батез обишао обновљени спортски терен у ОШ „Кизур Иштван“ у Суботици.

Нови Сад , 22. мај 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, заједно са градоначелником Суботице Богданом Лабаном и председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком, обишао је данас обновљени рукометни терен у Основној школи „Кизур Иштван“ у Суботици.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је за санацију прво одбојкашког, па потом рукометног отвореног терена у школском дворишту ове суботичке школе обезбедио више од три милиона динара.

„То је само једна у низу школа на територији Града Суботице, али из целе АП Војводине, за које су из покрајинског буџета на конкурсу издвојене паре за санацију и адаптацију спортских објеката и терена, као и опремање спортским реквизитима. За ову намену у овој години смо обезбедили 66 милиона динара, јер је основни приортитет ревитализација школске спортске инфраструктуре“, изјавио је Батез и додао да је сарадња са Градом Суботицом дала изузетне резултате око реализације пројеката у спорту у овом граду, почев од обнова школских терена, па до обнове фудбалског стадиона.

Батез је додао да је Суботица град који је дао олимпијске, европске и светске шампионе и улагањем у школски спорт, који је основна база такмичарског спорта, можемо очекивати будуће велике спортске резултате.

Богдан Лабан, градоначелник Суботице, која је за ове терене издвојила 1,150.000 динара изјавио је да се у вертикалној сарадњи са Владом Србије и Покрајинском владом, успешно завршава све што се годинама није радило.

Давор Штефанек, који је похађао управо ову основну школу, рекао је да је ССС донирао школи два гола са мрежама, одбојкашку мрежу и да је договорено да им се донирају још кошаркашке табле са кошевима. Према његовом речима, показало се да се удружено сваки пројекат брже реализује, и да је јако важно да деца више времена проводе на спортским теренима.

Директор школе Дејан Анђеловић је рекао да се практично ради о изградњи новог терена, јер је коришћење пре санације није било безбедно за децу.

На терену је постављена нова подлога и додаће се монтажна ограда за заустављање лопти и сада ће ученици, њих око 720, имати одговарајуће услове за наставу физичког васпитања.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs