Вести


Војводина привлачи пажњу на сајму туризма у Будимпешти

Нови Сад , 04. март 2013.
-A A +AВојводина привлачи пажњу на сајму туризма у Будимпешти .

Нови Сад , 04. март 2013. .

Нови Сад/Будимпешта, 4. март 2013. године - Овогодишњи Међународни сајам туризма у Будимпешти изузетно је посећен, а велико интересовање изазива туристичка понуда Србије и Војводине. Пажњу посебно привлачи штанд Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова са шароликом и вредном понудом. На штанду се одвијају активна сајамска дешавања. У оквиру изложбеног простора Покрајинског секретаријата, своје потенцијале представљају Национална туристичка организација Србије, Туристичка организација Војводине, 17 туристичких организација локалних самоуправа, четири кластера и 11 предузетника, винара и агенција
Покрајински секретаријат за привреду, у сарадњи са Дунавским кластером ,,ИСТАР21", представио је пројекат ,,Богатство различитости": педесетак представника из одабраних места из Војводине представило је музичке, фолклорне, гастрономске и културолошке различитости Војводине. У суботу је одржана конференција за медије на којој је учествовао Мирослав Васин, покрајински секретар, уз присуство представника Амбасаде Републике Србије у Мађарској, многих званица и посетилаца и учесника изложбе, који су дали свој допринос у креирању аутентичне атмосфере на штанду.

,,Бројне вредности повезују Србију и Мађарску, а посебно Мађарску и Војводину као део Србије. Велики број Мађара живи у Војводини, а у Мађарској живи знатан број Срба, стога нам се културе преплићу. Чињеница је да се већ добро познајемо, али смо овде да бисмо се још боље упознали, кроз културу, фолклор, гастрономију, музику. За оне који воле да лове, који се баве риболовом, Војводина је као створена, јер је некада била центар ловног туризма Европе, а ти видови туризма су опет заживели. Географски положај Војводине и Србије у односу на Мађарску повољан је за стварање идеалног амбијента за сарадњу на свим нивоима. Ово је прилика да се размене искуства, добра пракса у сфери туризма, те да се понуди српски и војвођански туризам домаћинима и посетиоцима сајма УТАЗАС", рекао је Мирослав Васин на конференцији за новинаре.
Он је нагласио да је учешће на туристичкој манифестацији у Будимпешти идеалан покушај да се, обједињеним наступом привредника из туризма, прикажу потенцијали и капацитети попут културне баштине Војводине, верских споменика, споменика културе и многобројних салаша. Вински туризам је такође веома актуелан, с обзиром да су Војводина и Србија уписани на светску винску мапу због квалитетних производа које нуде.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs