Вести


Војвођански ђаци и ове године на „активном распусту“

Нови Сад , 18. јун 2015.
-A A +AВојвођански ђаци и ове године на „активном распусту“.

Нови Сад , 18. јун 2015. .

Основци и средњошколци широм Војводине ово лето провешће у разним спортским активностима, учиће о екологији, уметности, али и проводити време у камповима и на едукативним излетима. Наиме на конкурсу „Активан распуст“ који је ове године, по трећи пут расписао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, подржано је 54 основних и средњих школа, а на данашњем свечаном потписивању уговора за његову реализацију, покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић истакла је због чега је овај конкурс један од најважнијих у целој години.

„Живимо у времену када су многи едукативни и спортски садржаји недоступни нашој деци, што из финансијских разлога, а што једноставно више не постоје по мањим местима. Овим конкурсом желели смо да свој деци подједнако омогућимо да током трајања летњег распуста своје слободно време проведу на што квалитетнији начин са својим другарима и наставницима. Са буџетом у износу од 10.000.000 динара подржали смо пројекте који садрже спортске активности, уметничке и еколошке радионице, а велики број се односио и на одлазак младих у кампове и на излете широм Војводине. Од пријављених 132 школа, ове године подржано је 54 школе, а надамо се да ћемо у будућности имати могућност да се број школа повећа. Конкурс „Активни распуст“ је заправо један од приоритета Стратегије развоја школског спорта, јер се помоћу њега води рачуна о здрављу наших најмлађих и у периоду када немају редовне часове физичког васпитања.

С обзиром на то да је овај конкурс наишао на велики одзив и да су школе препознале његов значај, у октобру месецу расписаћемо још један конкурс, по први пут, „Активан зимски распуст“ који ће бити намењен такође основним и средњим школама са територије АП Војводине.“


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs