Вести


Воћарима из Војводине 73,5 милиона динара за набавку противградних мрежа

Нови Сад , 25. октобар 2016.
-A A +AВоћарима из Војводине 73,5 милиона динара за набавку противградних мрежа .

Нови Сад , 25. октобар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је данас 20 уговора корисницима који су добили бесповратна средства на конкурсу за суфинансирање набавке противградних мрежа за воћарску производњу. Уговори су у укупној вредности од 73,5 милиона динара, од чега је 28,8 милиона динара намењено регистрованим пољопривредним газдинствима, а 44,7 милиона динара за правна лица. Реализацијом ових инвестиција у Војводини ће под противградним мрежама бити још 107 хектара воћњака.

Секретар Радојевић је овом приликом истакао да пољопривредници из Војводине препознају свој интерес у мерама подршке које су намењене развоју интензивне пољопривредне производње.

„Колико је за наше воћаре важна мера подршке за набавку противградних мрежа говори податак да је, са данас урученим уговорима широм Војводине, у 2016. години, 360 хектара воћњака покривено противградним мрежама“, рекао је мр Вук Радојевић.

Он је додао да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и у предстојећој буџетској години, наставити са мерама подршке развоја како интензивне пољопривредне производње, тако и прерађивачке индустрије.

„Важно је нагласити да мере аграрне политике за 2017. годину, за разлику од досадашње праксе, конципирамо заједно са Министарством пољопривреде, али и са локалним самоуправама, јер је неопходно да сва финансијска средства која су опредељена за пољопривреду максимално ставимо у функцију“, рекао је мр Вук Радојевић додавши да је јединствена аграрна политика на нивоу Србије, уз уважавање специфичности пољопривредне производње на територији покрајине - у интересу пољопривредника.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs