Вести


Вук Радојевић и Иштван Пастор: Мађарска је истакнути регионални партнер покрајине Војводине

Нови Сад , 14. новембар 2017.
-A A +AВук Радојевић и Иштван Пастор: Мађарска је истакнути регионални партнер покрајине Војводине .

Нови Сад , 14. новембар 2017. .

У Парламенту Републике Мађарске у Будимпешти, јуче је одржана заједничка седница Одбора за пољопривреду Скупштине АП Војводине и Одбора за пољопривреду Парламента Републике Мађарске.

Полазећи од досадашње добре регионалне сарадње коју АП Војводина има са регионима Републике Мађарске и важности пољопривреде као једне од водећих привредних грана, подршку продубљивању сарадње својим учешћем на заједничкој седници дали су покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић истакао је да у области аграра постоје потенцијали за унапређење сарадње, те да је потребно сагледати нове могућности и интензивирати сарадњу у оквиру ИПА програма. Тренутно је у току једна од фаза у реализацији пројекта WASIDCA - водоснабдевање и развој водопривредне инфраструктуре у граничним сливовима, чији буџет износи 6 милиона евра.

Радојевић је нагласио да треба усмерити пажњу на поље противградне заштите, унапређење сточарства и едукацију пољопривредника.

Обраћајући се присутнима, председник Пастор је истакао да АП Војводина негује богату регионалну сарадњу која се стално продубљује и додао да Република Мађарска у тој сарадњи као регионални партнер има истакнуту позицију.

Чланови длегација Скупштине АП Војводине и Покрајинске владе, те чланови скупштинског Одбора за пољопривреду, у Парламенту Републике Мађарске, одржали су и билатерални састанак са потпредседником тог парламента Иштваном Јакабом, где је такође потврђена обострана спремност за наставком и продубљивањем досадашње добре сарадње.

Имајући у виду да Србију очекује интензивирање преговора, било је речи и о искуствима Мађарске из периода присутупања те државе Европској унији, као и о актуелностима у домаћем аграру са акцентом на прилагођавање прописа, тржишта и односа према државном земљишту и домаћим пољопривредницима, а све у циљу подршке мађарских партнера.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs