Вести


Вук Радојевић најавио мере подршке Покрајине за опремањe складишних и прерађивачких капацитета у пољопривреди

Нови Сад , 22. новембар 2016.
-A A +AВук Радојевић најавио мере подршке Покрајине за опремањe складишних и прерађивачких капацитета у пољопривреди.

Нови Сад , 22. новембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић потписао је данас 14 уговора, којима се реализује јесењи циклус два конкурса, намењена превасходно пољопривредницима са регистрованим газдинством и земљорадничким задругама.

На првом су додељена бесповратна средства за опремање хладњача, затим за набавку опреме за припрему, прање, сортирање и паковање воћа, грожђа и поврћа, као и за сушаре индустријског, зачинског и лековитог биља. Укупна вредност ових инвестиција износи више од 42 милиона динара, од чега је Покрајински секретаријат за пољопривреду обезбедио 14 милиона динара.

На другом конкурсу додељена су такође бесповратна средства за нову опрему за сушење, замрзавање, бланширање и другу врсту обраде воћа, грожђа и поврћа у оквиру малих производних капацитета, за такозвану кућну производњу. Укупна вредност ових инвестиција износи 6,5 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила 2,7 милиона динара.
Вук Радојевић је рекао да је за овај циклус ребалансом покрајинског буџета било обезбеђено додатних 10 милиона динара, који су данашњим уговорима и утрошени. Према његовим речима, средства су добили сви пољопривредници који су конкурисали и имали валидну документацију, до утрошка планираних средстава за ову намену.

Радојевић је најавио да ће зато и наредне године у покрајинском буџету бити планирана финансијска средства за ове мере, којима се пружа подршка опремању складишних и прерађивачких капацитета и подстичу пољопривредници да се баве интензивном пољопривредном производњом која, кроз прераду, обезбеђује додату вредност основном пољопривредном производу.

Пољопривреднике са којима је данас потписао уговоре, Радојевић је упознао и са усклађеним мерама подршке за наредну годину Покрајинског фонда за развој пољопривреде и Покрајинског секретаријата за пољопривреду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs