Вести


Вук Радојевић обратио се на Седмом пољопривредном форуму „Храна за Европу"

Нови Сад , 20. новембар 2017.
-A A +A







Вук Радојевић обратио се на Седмом пољопривредном форуму „Храна за Европу".

Нови Сад , 20. новембар 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обратио се на Седмом пољопривредном форуму „Храна за Европу“ у Врднику,који се ове године одвијао под називом „Паметна пољопривреда“. На Форуму је први пут представљен део Студије о економском и друштвеном развоју Србије „Србија 2040“, који се односи на пољопривреду и прехрамбену индустрију Србије.

Мр Радојевић је истакао важност сарадње између Секретаријата и Института Биосенс, реализоване у оквиру пројекта “Мониторинг употребом даљинске детекције у пољопривреди, водопривреди и шумарству”. Пројекат генерише сателитске снимке и податке на годишњој бази, који су значајан елемент ГИС-а (Географско информацуионог система) и представљају основ за подршку различитим редовним програмима Секретеријата, као и подршку при ванредним ситуацијама (поплаве,град итд).

Радојевић је представио и мере аграрне политике у нашој покрајини, нагласивши да аграрни буџет никада није био финансијски значајнији, и указао да на овај начин Покрајинска влада јасно ставља на знање да је пољопривреда њен приоритет.

На дводневном форуму пољопривреде, одржаном у Врднику од 16. до 18. новембра, учествовали су представници струке, научни радници, чланови управних и надзорних одбора и други представници пољопривредних, прехрамбених компанија , задруга, те представници трговинских ланаца.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs