Вести


Вук Радојевић: Удруживање у земљорадничке задруге је од виталног значаја за пољопривреду

Нови Сад , 27. април 2017.
-A A +AВук Радојевић: Удруживање у земљорадничке задруге је од виталног значаја за пољопривреду.

Нови Сад , 27. април 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић изјавио је уочи данашње редовне годишње седнице Скупштине Задружног савеза Војводине да је подршка пољопривредницима да се удружују у праве облике задругарства, по традиционалним базичним задружним принципима, једно од врло јасних опредељења Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Он је изразио задовољство због чињенице да, од формирања нове Покрајинске владе, постоји веома добра комуникација између Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Задружног савеза Војводине, као и појединачних земљорадничких задруга, чланица тог Савеза.

„Неопходно је да шира стручна јавност из области пољопривреде шаље јасну и недвосмислену поруку да је удруживање, и то, пре свега, у земљорадничке задруге, веома важно, јер су задруге, до не тако давно, у сваком селу биле стуб друштвеног развоја. То смо и ми, у Покрајинском секретаријату за пољопривреду, врло јасно препознали, јер смо и кроз конкурсе апострофирали земљорадничке задруге, поготову код подстицаја за системе за наводњавање“, казао је Радојевић.

Напоменувши да су многе задруге пропале током протекле две деценије, Радојевић је додао да широм Војводине постоје и примери квалитетних задруга, које су од виталног значаја, не само за локалну заједницу, него, у ширем контексту, и за даљи развој пољопривреде.

„Када спојимо удруживање пољопривредника, затим подршку за интензивну производњу, те за подизање складишних и прерађивачких капацитета, сигуран сам да се положај индивидуалног пољопривредника у целом систему пољопривреде може побољшати“, истакао је ресорни секретар.

Председник Задружног савеза Војводине Радислав Јованов истакао да су током прошле године задруге имале озбиљан посао да ускладе акта са новим Законом о задругама, те да се тај посао успешно реализује. Јованов је истакао и изузетно добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, који је, како је навео, препознао значај задружног сектора и задруга за развој малих средина.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs