Вести


Геронтолошки центар у Суботици обележио 36 година успешног рада

Суботица/Нови Сад , 27. јун 2014.
-A A +AГеронтолошки центар у Суботици обележио 36 година успешног рада.

Суботица/Нови Сад , 27. јун 2014. .

Геронтолошки центар у Суботици, као социјално здравствена установа за збрињавање одраслих и старих лица, основан је пре 36 година, интеграцијом Центра за кућну негу, Дома за одрасла лица, Дома за негу и објекта "Дудова шума". Данас је прославио је 36. рођендан. Од 2002. године, ово је покрајинска установа, чији оснивач је Покрајинска влада.

У име оснивача, на данашњем окупљању поводом више од три и по деценије успешног рада, кориснике Центра и госте, поздравио је покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин речима да је, по свим елементима и званичним и незваничним, Геронтолошки центар у Суботици један од најбољих, ако не и најбољи у Србији.

"Покрајинска влада је овај Центар у више наврата и континуирано помагала, управо ценећи оно што се овде ради, како руководство тако и особље", рекао је секретар Васин. "Ми смо ту помоћ конципирали кроз активности неколико секретаријата. Секретаријат на чијем сам челу, сарађивао је са Геронтолошким центром у Суботици кроз реализацију пројеката јавних радова и геронто-домаћица. То су били изузетно значајни пројекти, где је обучен и запослен један број жена, које су и касније наставиле да се баве овим занимањем. Велики број корисника ових услуга био је задовољан тиме што их је сваки дан неко обилазио и пружао помоћ и, на тај начин, живот чинио лакшим."

Мирослав Васин је нагласио да се из године у годину можемо уверити у то да овај модел социјалне заштите може бити успешно реализован, ако постоји жеља и посвећеност и изразио уверење да би и за друге установе овог типа у Србији, Геронтолошки центар у Суботици могао да послужи као добар пример успешног збрињавања старих људи.

Директор Ненад Иванишевић је изјавио да је Геронтолошки центар постао један од заштитних знакова Суботице, јер, како је нагласио, овој установи социјалне заштите је увек на првом месту било да корисници Центра буду задовољни и да се зато добар глас проноси годинама уназад. Он се захвалио да подршци коју Геронтолошки центар има од локалне самоуправе, Покрајине и Републике.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs