Вести


Градиће се Каменица 3 са пет центром

Нови Сад , 23. мај 2019.
-A A +AГрадиће се Каменица 3 са пет центром.

Нови Сад , 23. мај 2019. .

У Инстититу за онкологију Војводине у Сремској Каменици градиће се нови објекат за дијагностику и лечење онколошких пацијената.

То је потврдио покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и додао да су се стекли сви услови за израду пројектно-техничке документације за овај пројекат.

С обзиром на то да се број оболелих од малигних болести стално повећава, на овај начин, дугорочно би се решио проблем просторних капацитета за лечење најтежих онколошких болесника, али и болесника који се лече на Институту за кардиоваскуларне болести и Институту за плућне болести Војводине.

Приликом обиласка радова на адаптацији и реконструкцији Клинике за интерну онкологију, секретар Гојковић обишао је и простор где ускоро почињу грађевински радови за смештај два нова акцелератора и ЦТ симулатор.

У старој згради Института за онкологију постоје три бункера који су стари око 30 година. После комплетне адаптације тог простора, која подразумева неопходан грађевински део радова, комплетну замену канализационо-вентилационих и електроенергетских инсталација, планиран је смештај и инсталирање ових апарата.

Нажалост, у ову здравствену установу годинама није било значајнијих улагања па је опрема застарела и често отказује, а веома је скупа за одржавање, подсетио је секретар Гојковић и додао да ће набавком два нова акцелератора за зрачење и најсавременијег апарата за магнетну резонанцу бити решен проблем листе чекања.

За набавку медицинске опреме и инфраструктурне радове, Покрајинска влада је у последње три године у Институт за онкологију Војводине уложила 385 милиона динара.


Извор: ПС за здравство

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs