Вести


Гради се нови нафтни терминал у Сремским Карловцима вредан 12 милиона евра

Сремски Карловци , 10. септембар 2019.
-A A +AГради се нови нафтни терминал у Сремским Карловцима вредан 12 милиона евра.

Сремски Карловци , 10. септембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас, у Сремским Карловцима, радове на изградњи новог нафтног терминала компаније „Naftachem d.o.o.“, и истакао да ова инвестиција показује да и наше домаће компаније послују врло успешно а да је наша дужност да их подржимо.

Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. Ова компанија послује на тржишту 16 година и запошљава 250 радника.

„Ова инвестиција значајна је не само за Сремске Карловце, већ и за целу Србију у делу транспорта и складиштења нафте. Покрајинска влада наставиће да подржава развој домаће привреде кроз механизме Развојне агениције Војводине и у делу запошљавања и у делу набавке најсавременије опреме“, казао је председник Мировић.

Путем ових мера запослили смо око 3000 људи за протекле две године, додао је Мировић.

На овом месту налазила се мочвара, а данас, знањем и искуством радника градимо нафтни терминал по највишим светским стандардима, у ком ћемо складиштити бензин и евро дизел за сопоствене потребе и потребе других мултинационалних компанија, истакао је директор „Naftachem d.o.o.“ Драго Папић.

Обиласку радова присуствовали су и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs