Вести


Дани Војводине у Истри

Нови Сад , 06. новембар 2015.
-A A +AДани Војводине у Истри.

Нови Сад , 06. новембар 2015. .

Од 5. до 8. новембра 2015. године, војвођанска културна сцена, која је у Истри заступљена већ годинама путем манифестације „Дани Војводине у Истри“, овог новембра традиционално се обележава четранесту годину за редом, а већину свог програмског садржаја представиће у Пули, као главном граду Истарске жупаније.
Манифестација ће почети 5. новембра у Кино „Вали“ у 19.00 часова, представљањем ретроспективе војвођанских филмова. Пројекција ће почети приказивањем анимираног филма „Клацкалица“ редитељке Мине Цветановић, након чега ће бити приказан играни филм „Код куће“ редитеља Ненада Михалачког. Публика ће исто вече имати прилику да види и играни филм „Минотаур“ редитељ Саболч Толнаиа, да би се пројекција завршила приказивањем документарног филма „Горан“ редитеља Роберта Санта Гуида.

У петак 6. новембра у 18.00 часова, у Српском културном центру у Пули биће званично отварање манифестације када ће се у име Истарске жупаније – регионе Истриана обратити заменица жупана Ђузепина Рајко, покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић и, као домаћин, Милан Рашула председник Вијећа српске националне мањине. Након званичног отварања Ото Толнаи одржаће песничко вече. У Галерији „Цвајнер“ исто вече са почетком у 20.00 сати наступиће „Ингмар пиано дуо“.
У суботу, 7. новембра, у Галерији „Макина“ од 19.00 часова, Балинт Сомбати одржаће перформанс, док ће од 20.00 часова у Истарском народном казалишту бити изведена представа „Балерине“ Српског народног позоришта. Од 22.00 сата у Кафеу „Мимоза“ биће одржан концерт Лазара Новкова и „Frame orchestra“.


Извор: ПС за културу и јавно информисање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs