Вести


Делегација из Сједињених Америчих Држава у посети Покрајинској влади

Нови Сад , 17. октобар 2017.
-A A +AДелегација из Сједињених Америчих Држава у посети Покрајинској влади.

Нови Сад , 17. октобар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас привредно-политичку делегацију америчке савeзне државе Мериленд, која предвођена државним секретаром Џоном Вобенсмитом, у оквиру вишедневне посете Србији, борави у Новом Саду.

На састанку су истакнуте могућности за успостављање сарадње у сектору заштите животне средине и представљени инвестициони потенцијали и пројекти у тој области.

Мировић је нагласио да је директно улагање у заштиту животне средине важно питање за Србију и покрајину Војводину, јер је то област у којој се припремају пројекти, те траже фондови и партнери у различитим моделима сарадње.

Председник Мировић и државни секретар Вобенсмит истакли су заједнички интерес да се са представницима пословне заједнице из АП Војводине и Мериленда, препознају тачке, где се могу развити различити модели сарадње и преузети добра искуства у сектору прераде отпадних вода, комуналног отпада и другим сегментима заштите животне средине.

У разговору је оцењено да је данашњи сусрет важан за пословну сарадњу у области заштите животне средине, али и за укупне односе Србије и Мериленда, те да је АП Војводина спремна да буде део будуће националне сарадње двеју држава.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су министри за заштиту животне средине и државну управу и локалну самоуправу Горан Триван и Бранко Ружић и заменик покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Александар Андрић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs