Вести


Делегација Покрајинске владе на Међународном сајму туризма у Гуангџоу: Велика заинтересованост кинсеких туриста за туристичке потенцијале АП Војводине

Гуангџоу , 24. фебруар 2017.
-A A +AДелегација Покрајинске владе на Међународном сајму туризма у Гуангџоу: Велика заинтересованост кинсеких туриста за туристичке потенцијале АП Војводине.

Гуангџоу , 24. фебруар 2017. .

На овогодишњем Међународном сајму туристичке берзе (Guangzhou International Travel Fair 2017 for Travel & Tourism - GITF 2017), присутна је АП Војводина, са својом шароликом туристичком понудом, за коју посетиоци из НР Кине, али и из других земаља света, показују велико интересовање, учествујући у интеракцији са представницима Покрајинске владе, на чијем челу је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, као и са Туристичком организацијом Војводине.

Делегација Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине борави у радној посети сестринској покрајини Гуангдонг у граду Гуангџоу, где се од 23. до 25. фебруара 2017. године, одржава овај Сајам, значајан за велико кинеско туристичко тржиште.

Потпредседник Покрајинске владе Иван Ђоковић је истакао да је учешће АП Војводине на сајмовима привреде и туризма на тржишту НР Кине, од великог значаја за Србију и читав регион, јер безвизни режим који се примењује између две земље, може у многоме допринети унапређењу пословне политике и олакшати потенцијалним туристима пут ка нашој земљи. Он додаје да овај податак иде у прилог чињеници да Србија, као једина европска земља која не поражује визу од НР Кине, као и њен географски повољан положај, представља интересантну дестинацију за пословне људе и туристе, а превасходно за кинеске инвеститоре. Поред тога богато културно-историјско наслеђе, лепи и приступачни предели, заштићена подручја, здрава храна и брига о еко систему, потенцијали дунавског коридора и међународних бициклистичких рута, као и Фрушке горе, Палића и других микрорегија, представљају јединствено богатство различитости, које Војводину чини ,,Европом у малом“.

Представници Туристичке организације Војводине на овом Сајму представљају и заступају туристичку понуду Војводине на многобројним пословних Б2Б састанцима са туристичким агенцијама, туроператорима и осталим пружаоцима туристичких услуга, којих је на овом сајму пријављено из око 45 земаља.

,,Услед добре сарадње Покрајинске владе и покрајине Гуангдонг, настала је идеја да се наступи на овом сајму туристичке берзе у Гуангџоу, где су нам партнери из овог града уступили изложбени простор. Основни мотив доласка је управо чињеница да је Србија једина европска земља са безвизним режимом за кинеске грађане. У току сајма одржали смо конференцију за читав Балкан на којој смо представили туристичке атракције АП Војводине, али и читаве Србије“, рекла је овом приликом директорица ТОВ-а др Наташа Павловић која је истакла да се кинески туристи посебно занимају за фестивале и индивидуална путовања, као и вински региони и кампови.

Делегација Покрајинске владе ће се састати и са вицегувернером и званичницима покрајине Гуангдонг, представницима Привредне коморе Гуангдонга, као и са представницима туристичке администрације ове покрајине, у циљу учвршћивања односа двеју покрајина, те размену искустава у погледу инвестиција, привредних и туристичких потенцијала.


Извор: ПС за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs