Вести


Десети међународни сусрет народне музике „Песмом за пријатељство”

Мале Пијаце , 29. октобар 2016.
-A A +AДесети међународни сусрет народне музике „Песмом за пријатељство”.

Мале Пијаце , 29. октобар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, присуствовао је данас Десетом међународном сусрету народне музике „Песмом за пријатељство”. Ова манифестација обележавала се у оквиру прославе педесетогодишњице оснивања Културно-уметничког друштва „Јокаи Мор” у Малим Пијацама, као и двадесетогодишњице оснивања друштва народних песама „Розмаринг”.
Свој поздравни говор, покрајински секретар завршио је цитатом књижевника Јокаи Мора: „Свугде по свету тражимо и трагамо за мађарским народом: у Азији, код Северног леденог океана, у причама и легендама.... само не тражимо тамо где јесте: данас, ту поред нас и око нас.”

На свечаности, која се одржала у Дому културе у Малим Пијацама, поред секретара, присутнима су се обратили и Роберт Фејстамер, градоначелник Кањиже и Дора Шаркањ, председница Културно-уметничког друштва „Јокаи Мор”.

На овај значајан јубилеј, завршена је и обнова зграде дома Културно-уметничког друштва, за коју је – у оквиру активности „Адаптација дома где се негује толеранција и мултикултурализам” – Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице издвојио 970.000,00 динара.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs