Вести


Договор о почетку пројекта обнове Опште болнице у Панчеву

Нови Сад , 19. јануар 2017.
-A A +AДоговор о почетку пројекта обнове Опште болнице у Панчеву.

Нови Сад , 19. јануар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Града Панчева, на челу са градоначелника Сашом Павловим. Тема састанка се односила на покретање процедуре за обнову и реконструкцију Опште болнице у Панчеву.

Општа болница у Панчеву има регионални значај за цео Јужнобанатски округ, а због вишедеценијског неулагања, она данас спада међу најугроженије здравствене установе на територији Војводине.

Председник Мировић је рекао да улагање у здравство спада у један од приоритета Покрајинске владе. Он је нагласио да комплетна реконструкција Болнице у Панчеву спада међу најважније пројекте Покрајинске владе, чија реализација треба да почне што пре. За прву фазу радова, у буџету АП Војводине су обезбеђена и одговарајућа средства.
На састанку је речено да би радови требало да почну у првој половини ове године и да ће трајати око осам месеци. Пацијенти који се лече у панчевачкој болници, биће адекватно збринути у одговарајућим здравственим центрима у Београду и Панчеву.

У разговору, у коме су учествовали и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, в.д. директора Опште болнице у Панчеву др Слободан Овука, директорка Завода за јавно здравље Панчева прим. др Љиљана Лазић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, договорена је динамика неопходних поступака којима би се обезбедили услови да отпочну радови на обнови панчевачке болнице.

Такође, разговарало се о могућности окончања изградње нове зграде Завода за јавно здравље у Панчеву, која тренутно стоји недовршена због прецењеног пројекта. Договорено је да Завод уради ревизију пројекта у смислу његовог прилагођавања реалним потребама и могућностима финансирања. Према речима председника Мировића, након тога ће бити размотрена могућност да и Покрајина учествује у завршетку изградње овог објекта.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs