Вести


Додељена средства за рад националних савета

Нови Сад , 19. октобар 2016.
-A A +AДодељена средства за рад националних савета .

Нови Сад , 19. октобар 2016. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, уручили су данас представницима националних савета националних мањина уговоре о додели новчаних средстава за финансирање њиховог рада и развојне делатности националних савета у АП Војводини.

Из покрајинског буџета за суфинансирање редовне и развојне делатности петнаест националних савета, са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине данашњим уговорима је додељено 13,8 милиона динара, а што је омогућено ребалансом покрајинског буџета.

Председник Мировић поновио је и овом приликом да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе, и свакако најважнији задатак и кључ за очување Војводине, њене стабилности и укупног живота у Републици Србији, управо питање очувања добрих међунационалних односа, чему ће допринети реализација ових уговора. Мировић је истакао да је то, заправо, и један снажан подстицај заштити свих права националних мањина и развијању свих елемената њихове посебности, њихове културе, образовања и језика.

„Ми ћемо већ у суботу, на заједничкој седници Владе Републике Србије и Покрајинске владе, утврдити да је у 2016. години било нешто мање средстава за ове активности. Утврдићемо и нешто што мора и може бити, а то је да ћемо у буџету за 2017. и 2018. постепено ниво финансирања потреба националних заједница вратити на просек из 2014/2015. године“, најавио је председник Покрајинске владе и позвао све оне представнике националних мањина, чији представници националних савета до сада нису били на разговорима у Покрајинској влади, да то учине у наредном периоду.

Потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Михаљ Њилаш похвалио је политику објективног сагледавања реалних потреба националних заједница у Војводини, коју нова Покрајинска влада и реално спроводи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs