Вести


Донација Геронтолошком центру у Суботици

Нови Сад , 17. април 2013.
-A A +AДонација Геронтолошком центру у Суботици.

Нови Сад , 17. април 2013. .

Нови Сад, 17. април 2013. године - Покрајински секретар за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић, директор Дирекције за робне резерве АП Војводине Тома Јошанов и в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић посетили су Геронтолошки центар у Суботици. Са директором ове установе, др Ненадом Иванишевићем потписан је Уговор о донацији термоизолационог материјала за завршетак пројекта енергетске ефикасности који је започет 2001. године, уз донацију Владе Сједињених Америчких држава. Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој донацијом враћа суфинансирана средства фирми ДОО Мастерпласт Ју, а Дирекција за робне резерве АП Војводине прати реализацију и пласман ових производа. Уговор који је данас потписан вредан је 4.424.293,14 динара.„Данас смо обишли једину регистровану социјално-здравствену установу у Србији. Морам да похвалим досадашњи рад једног од најбољих геронтолошких центара, о чему говоре и три ИПА пројекта у којима учествује установа, затим сјајна организација рада, задовољство запослених и корисника", рекла је др Копитовић. „Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију, и током ове године, са задовољством, наставиће да подржава ову установу. Имаћемо у виду шта је још неопходно да би овај геронтолошки центар изгледао још боље, када у мају распишемо јавни конкурс за финансирање, односно суфинансирање програма и пројеката у области социјалне заштите. У последњих пет година, Секретаријат је уложио више од 55.000.000,00 динара. Ефекат је заиста видљив и јасан."


„Након изграђених стотина километара саобраћајница, путева, затим објеката који су намењени образовању, здравству, сада су на реду геронтолошки центри. Водићемо рачуна и о генерацијама које су годинама стварале све у чему данас уживамо. Обезбедићемо им да, на најбољи могући начин, проведу остатак свог живота", рекао је Небојша Маленковић.
Фонд за капитална улагања АП Војводине обезбедиће 10.000.000,00 динара за постављање донираног материјала, како би Геронтолошки центар у Суботици био енергетски ефикасан. Подизањем енергетске ефикасности, штеди се у пословању геронтолошких центара и објеката у јавној својини на територији Војводине.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs