Вести


Драгана Милошевић отворила Међународну изложбу фотографије изнад и испод мора и Венеција „Кварнер 11“ у Каставу

Нови Сад/Кастав , 19. јул 2019.
-A A +AДрагана Милошевић отворила Међународну изложбу фотографије изнад и испод мора и Венеција „Кварнер 11“ у Каставу.

Нови Сад/Кастав , 19. јул 2019. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић отворила је Међународну изложбу фотографије изнад и испод мора и Венеција „Кварнер 11“, у галерији црквице Свете Тројице у граду Кастав, надомак Опатије.

Војводина као регија и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама кроз дугогодишњу сарадњу са Истром негује и шири културу кроз размену манифестација и окупљање око заједничких пројеката, истакла је секретарка Милошевић.

„Када се пројекат реализује у оваквом амбијенту, обогаћен уметничком колекцијом чије је стварање било озбиљан задатак и велики изазов, неизоставна је подршка секретаријата на чијем сам челу. Афирмација младих који кроз свој рад шире професионални дух зближавајући уметност фотографије, главни је задатак и циљ пре свега Академије уметности из Новог Сада, на шта сам посебно поносна. Због свега што представља ова изложба и њеног значаја на међународној позорници, посебно ми је задовољство што данас имам прилику и част да изложбу свечано отворим“, закључила је Милошевић.

Честитке и захвалност Милошевићева је упутила свим страним гостима на пројекту, а посебно студентима из Пекинга који сваке године у све већем броју учествују у овом значајном пројекту.

Значај и развој изложбе уназад 12 година истакли су и ментор пројекта проф. Иван Карлаварис, декан Академије уметности из Новог Сада, Синиша Бокан, кустос музејске збирке Каставштине Марко Бадурина, председница удружења Кастафско културно лето Хелена Нинковић Будимлија, а присутнима се још обратио и генерални конзул Републике Србије у Ријеци, Горан Ковачевић, као и градоначелник града Кастав Матеј Мостарац.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs