Вести


Драгана Милошевић: Снажна подршка Покрајинске владе Савезу глувих и наглувих Војводине за Србију без баријера

Нови Сад , 26. септембар 2021.
-A A +AДрагана Милошевић: Снажна подршка Покрајинске владе Савезу глувих и наглувих Војводине за Србију без баријера.

Нови Сад , 26. септембар 2021. .

Међународни дан знаковног језика обележава се сваке године 23. септембра, заједно са Међународном недељом глувих и наглувих особа, у којој се, почев од 26. септембра, низом програма и манифестација представљају активности из света тишине.

Тим поводом, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, присуствовала је данас у Савезу глувих и наглувих Војводине у Новом Саду обележавању 75 година од оснивања тог Савеза.

Честитајући јубилеј Савезу, чији је рад, током седам и по деценија постојања, обележен борбом за видљивост, једнакост и равноправност, секретар Драгана Милошевић нагласила је да Покрајинска влада и ресорни секретаријат јесу и биће трајни партнери у свим настојањима и потребама Савеза глувих и наглувих на нашем простору.

„Борити се за Србију без баријера јесте ваш и наш слоган. Наша борба ће бити да се средства за све програме и делатности из године у године повећавају, а ваша да будете што више једнаки и видљиви“, истакла је Драгана Милошевић.

Она је посебно нагласила да је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама пре две године подржао пројекат едукације радника у установама културе, посебно кустоса, за учење знаковног језика, како би свет културе и уметности био што ближи људима са оштећеним или делимично оштећеним слухом.

Честитке и речи подршке упутили су и представници Министарства за запошљавање, борачка и социјална питања, Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У име Савеза глувих и наглувих Војводине, на снажној подршци захвалили су председник Срђан Владисављевић, као и дугогодишњи секретар Савеза Јадранка Ралетић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs