Вести


Држава, наука и пракса у функцији пољопривреде

Нови Сад , 08. септембар 2016.
-A A +AДржава, наука и пракса у функцији пољопривреде.

Нови Сад , 08. септембар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић примио је данас вишечлану делегацију иранских привредника, на челу са заступником „НС семена“ за Иран Сиамаком Колбади, која борави у радној посети Србији и Новом Саду.

У присуству представника новосадског Института за ратарство и повртарство, која са водећом иранском пољоприврдном компанијом „Моган“ из иранског региона Ардабил, негује вишегодишњу сарадњу, ресорни секретар Вук Радојевић истакао је да су управо овако потврђене сарадње, основ за њено проширивање и на друге области.

Радојевић је рекао и да ће Секретаријат подржати ову сарадњу, у којој су држава, наука и пракса у функцији пољопривреде. Навео је и да постоје сви предуслови, да највећа научна кућа у земљи у области пољопривреде, Институт за ратарство и повртарство, позната широм света, и Пољопривредни факултет у Новом Саду, учествују у даљој сарадњи.

У разговору су препознате могућности за остваривање интензивније сарадње у области пољопривреде, која би, по речима чланова делегације из Ирана коју су чинили и представници ресорног министарства, била модел за сарадњу примењен на остатак иранске државе. Гости су исказали посебан интерес за помоћ на плану образовања иранских пољопривредних стручњака и логистике у области пољопривредне производње.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs