Вести


Др Гојковић поздравио учеснике Петог интернационалног симпозијума Удружења хирурга Србије

Нови Сад , 20. април 2017.
-A A +AДр Гојковић поздравио учеснике Петог интернационалног симпозијума Удружења хирурга Србије.

Нови Сад , 20. април 2017. .

Пети интернационални симпозијум Удружења хирурга Србије започео је данас у просторијама Конгресне сале НИС, у Новом Саду, и на њему ће знања и искуства , у два дана трајања, разменити домаћи и водећи хирурзи и светски лидери из области трансплантационе и минимално инвазивне хирургије.

Главне теме скупа су лапароскопска и трансплатациона хирургија јетре и панкреаса, али ће бити речи и о лапараскопској хирургији других органа, као што су дебело црево, слезина, надбубрежна жлезда, желудац и једњак.

Обраћајући се учесницима и поздрављајући госте на почетку скупа у име Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за здравство, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић указао је на значај оваквих скупова за континуирану медицинску едукацију, јер на њеима наши стручњаци имају могућност да изнесу своје успехе, а у контакту са стручњацима из целог света и да усвајају нова знања и размењују искуства.

„Нови Сад је домаћин још једног међународног конгреса, Петог интернационалног симпозијума хирурга Србије, и то показује да Нови Сад и Војводина заузимају значајно место на здравственој мапи овог региона. Задаци које поставите на овом еминентном скупу, важно је да буду императив у даљим улагањима у здравство. То се посебно очекује од хирургије, краљице медицине, јер је познато да хирурзи не признају будућност која се ствара, него сами стварају будућност“, нагласио је доц. др Гојковић.


Извор: ПС за здравство
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs