Вести


Дунавски бизнис форум значајан фактор повезивања у региону

Нови Сад , 14. октобар 2016.
-A A +AДунавски бизнис форум значајан фактор повезивања у региону.

Нови Сад , 14. октобар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић позвао је данас, на конференцији за новинаре, све представнике градова и општина у Војводини да узму активно учешће на предстојећем петом „Дунавском бизнис форуму“, који ће се одржати у Новом Саду, 18. и 19. октобра 2016. године, чије одржавање је помогла и Покрајинска влада.

Секретар Бјелић је рекао да је Дунавски бизнис форум значајан фактор повезивања у региону, а да је његов циљ да се повежу све земље дунавског слива и да се анимирају актери из пословних заједница да активно раде на економском и привредном развоју.

„Улога Покрајинског секретаријата је да подржи све стратешке пројекте и њихову афирмацију који промовишу регионалне аспекте државне политике наше земље и стретешки пројекат ЕУ за Дунавски регион. У том смислу, и Дунавски бизнис форум ће имати велики значај, јер је усмерен на подстицање кооперације између земаља Дунавског региона које настоје да искористе потенцијале Дунава и креирају повољну атмосферу за привредна улагања у области транспорта, заштите животне средине, енергетике и агробизниса“, истакао је секретар Бјелић.

Директор „Медиа инвента“ аутор и носилац пројекта Владо Маркановић нагласио је да ће овогодишњи форум окупити око 2000 учесника и да је у плану да се овај догађај уврсти у званичан календар Европске комисије.

На конференцији су учествовали и проф. др Радован Пејановић, председник Организационог одбора и доц. др Мирјана Крањац, члан Организационог одбора, који су се сложили да је акценат овог форума на промоцији економских могућности и потенцијала Војводине, а да је он значајан фактор повезивања у региону, те да има и едукативни карактер, јер ће на панелима учествовати и студенти Новосадског универзитета.

Званични партнер Дунавског бизнис форум је Институт европских региона из Салцбурга. Форум је посвећен Дунавској стратегији, документу који је сачинила Европска комисија са циљем да се у ширем региону који повезује Дунав, повежу људи, идеје и тржиште, да се обезбеди привредни и укупан друштвени просперитет.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs