Вести


Завршена Лига нација у Новом Саду

Нови Сад , 03. јун 2019.
-A A +AЗавршена Лига нација у Новом Саду.

Нови Сад , 03. јун 2019. .

Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Нови Сад били су покровитељи недавно завршеног одбојкашког турнира Лиге нација у Новом Саду.

Током прошлог викенда 31. маја, 1. и 2. јуна, новосадска публика је имала прилике да ужива у утакмицама светских одбојкашких велесила. Лига нација у мушкој одбојци која је у календару Светске одбојкашке федерације по први пут је одржана у новом формату. Ипак, ово је јубиларни 20. пут како се у Новом Саду одржава одбојкашко такмичење овог типа. Љубитељи одбојке имали су прилику да гледају врхунске играче Француске, Русије, Јапана и Србије.

Такмичење је пратио велики број људи из света спорта, младих спортиста, градских и покрајинских званичника, гости из Републике Српске и региона.

Домаћин Лиге нација био је Одбојкашки савез Србије, а организатор ОК Војводина. Високи критеријуми и стандарди које поставља Светска одбојкашка федерација за организацију овог турнира су испоштовани и реализовани у потпуности, чиме су наша држава, Покрајина и град Нови Сад промовисани на најбољи могући начин.

У склопу овог викенда у знаку одбојке одржано је и такмичење Дечији фестивал Балканске одбојкашке федерације „Балкан Кидс“, под слоганом „Одбојка побеђује“, који је окупио преко сто учесника из шест земаља. Организатор овог такмичења био је Одбојкашки савез Србије, док је технички организатор био ОК Војводина уз подршку Покрајинског одбојкашког савеза, а под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs