Вести


Заједнички наступ произвођача вина и хране из Војводине на 10. Међународном сајму вина у Београду

Нови Сад , 21. фебруар 2019.
-A A +AЗаједнички наступ произвођача вина и хране из Војводине на 10. Међународном сајму вина у Београду.

Нови Сад , 21. фебруар 2019. .

Покрајински секретаријат за привреду и туризам организовао је и ове године наступ војвођанских винара и произвођача прехрамбених производа на 10. Међународном сајму вина - Beowine, који се одржава у Београду од 21. до 24. фебруара 2019. године, у склопу 41. Међународног сајма туризма у Београду.

Штанд Покрајинског секретаријата за привреду и туризам окупио је чак 25 винарија и шест произвођача хране са територије АП Војводине, којима је Секретаријат омогућио учешће на овогодишњем сајму у Београду.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је заједнички изложбени простор у хали 3 Београдског сајма, обративши се излагачима и окупљеним посетиоцима у својству домаћина.

"Поред тога што је вински географски регион, Војводина постаје препознатљива на мапи винских региона света. Наша вина добијају на квалитету, а томе сведочи све више освојених престижних признања. То показује и тражња за овим винима, али и сам раст цена војвођанских вина на домаћем и светском тржишту", рекао је Ђоковић.

Заједничко наступање винара и произвођача хране на штанду који представља Војводину у малом, представља својеврснан профил, структуру, те винску и гастрономску културу која карактерише поднебље Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs