Вести


За боље услове становања 117 вишечланих породица у Војводини 132 милиона динара

Нови Сад , 01. новембар 2019.
-A A +AЗа боље услове становања 117 вишечланих породица у Војводини 132 милиона динара.

Нови Сад , 01. новембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре о додели 132 милиона динара бесповратних средстава, којима ће 117 породица из Војводине са троје или четворо деце решити стамбено питање.

Покрајинска влада, преко Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, другу годину зaредом помаже вишечланим породицама да куповином или адаптацијом некрeтнине реше стамбено питање. Са данас урученим уговорима 180 војвођанских породица обезбедило је кров над главом, а за ту намену је укупно издвојено 195 милиона динара.

Мировић је овом приликом поручио мајкама и очевима који су се одлучили да прошире своје породице да је минулих година то најважнија одлука у Војводини.

„Данас је у Србији највећи проблем пад наталитета, због чега је важно подстицати рађање, здраву, јаку и бројну породицу. Стога је наша дужност да обезбедимо и сваке године повећавамо средства како за директне подстицаје породицама, тако и за стамбено збрињавање“, казао је председник Мировић и додао ће Покрајинска влада у буџету за наредну годину повећати средства за мере пронаталитетне политике.

Новац за решавање стамбеног питања вишечланих породица обезбеђен је из Буџетског фонда за пронаталитетну популациону политику АП Војводине. Фонд је у 2019. години располагао са 500 милиона динара, од којих је суфинансирана и вештачка оплодња за друго, треће и свако наредно дете, а исплаћивана је и новчана помоћ мајкама које роде треће или четврто дете.

Додели уговора присуствовао је покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, који је казао да у Војводини више од половине младих мајки и очева живи под истим кровом са родитељима. Он је изразио уверење да ће мере популационе политике које спроводи Покрајинска влада допринети позитивним демографским кретањима у Војводини.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs