Вести


За дигитализацију образовног процеса у АП Војводини 20 милиона динара

Нови Сад , 17. септембар 2018.
-A A +AЗа дигитализацију образовног процеса у АП Војводини 20 милиона динара.

Нови Сад , 17. септембар 2018. .

У Покрајинској влади данас је одржана презентација платформе „Office 365 education“ која омогућава дигитализацију и унапређење образовног процеса, за коју је из покрајинског буџета издвојено 20 милиона динара, а која ће бити уведена у 52 школе у АП Војводини.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је ова платформа веома значајна јер ће омогућити лакше повезивање професора, наставника и ученика.

„Ова Мicrosoft платформа биће врста креативног прозора, која ће значајно унапредити образовни систем, а у будућности на њој можемо развијати нове видове образовања, како би на савременији начин приступали образовању“, изјавио је председник Мировић.

Он је навео да су континуирано праћење савремених дигиталних технологија, едукација и практична примена, неопходни за одржавање корака са развијенијим земљама.

„Крајњи циљ Покрајинске владе је да осавремени образовање и да га доведемо на ниво развијених земаља и то је нешто на чему морамо тимски радити. Овај посао не сме стати све док се дигитално не опреми свака учионица и школа“, рекао је председник Мировић и најавио да ће наредне године још значајнија средства бити издвојена за унапређење образовног система, јер је то, како је истакао, приоритет Покрајинске владе.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за oбразовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш рекао је да је крајњи циљ модернизација образовања, а да је ова платформа важан корак на том путу, те додао да њено увођење у образовни процес води ка иновативнијој и креативнијој настави.

Платформа „Office 365 education“ биће уведена у образовни процес у 31 гимназији, 13 средњих стручних школа и осам основних школа.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs