Вести


За дуално образовање потребна је привреда

Нови Сад , 04. април 2017.
-A A +AЗа дуално образовање потребна је привреда.

Нови Сад , 04. април 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић састали су се данас у Привредној комори Војводине са њеним председником Бошком Вучуревићем.

Председник Привредне коморе Војводине представио је Закон о привредним коморама, јединствени коморски систем у Републици Србији и позицију Привредне коморе Војводине у том систему, као и активности које спроводи. У разговору је посебно истакнут значај споразума о сарадњи, који је Покрајинска влада потписала са Привредном комором Војводине, као и протокола о научно-техничкој сарадњи који је Комора потписала с Природно-математичким факултетом и тиме начинила први корак у повезивању привреде с науком.

У наставку састанка било је речи о дуалном образовању, тачније о приближавању образовања привреди и обрнуто. Том приликом, присутни су истакли да заједничким снагама и преданим радом могу да се створе услови за повезивање образовног система с привредом.


Извор: ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs