Вести


За инфраструктурно опремање у Врбасу 56,4 милиона динара

Нови Сад , 28. мај 2020.
-A A +AЗа инфраструктурно опремање у Врбасу 56,4 милиона динара.

Нови Сад , 28. мај 2020. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас у општини Врбас две локације које су инфраструктурно опремљене уз улагање Покрајине од 56,4 милиона динара.

У центру Врбаса, у Блоку 44, изграђен је и комплетно опремљен паркинг са 63 места. Та инвестиција омогућава грађанима Врбаса лакши приступ центру и важним институцијама, и додатно унапређује квалитет живота у том граду.

У Блоку 100 на два хектара је уређена радна зона, а према речима потпредседника Милићевића, постоји могућност да се ова радна зона додатно прошири на укупно четири хектара.

„Ова инвестиција ће омогућити отварање нових фабрика и нових радних места за Врбашане“, навео је Милићевић и додао да је италијанска компанија која већ послује у Врбасу заинтересована да прошири пословање и отвори између 40 и 70 нових радних места.

„У припреми је опремање зоне дуж Коридора 10 на површини од девет хектара. То ће сигурно бити атрактиван простор за домаће и стране улагаче“, навео је Милићевић.

Он је нагласио да је у протекле четири године Покрајинска влада уложила више од 700 милиона динара у саобраћајнице, изградњу водоводне и канализационе мреже, приступ централном пречистачу, као и у пројекте у култури, здравству, образовању и спорту у општини Врбас.

Данас је уручен и уговор за изградњу атлетске стазе на стадиону „Шлајз“ у Врбасу. Инвестиција је вредна 4,2 милиона динара, од чега је 3,5 милиона обезбеђено преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. На стадиону ће бити изграђено нових 800 места за посетиоце.

Председник Општине Врбас Милан Глушац изјавио је да је претходни период карактерисао континуирани рад и добра сарадња са Покрајином у реализацији више инвестиционих пројеката.

„У наредном периоду нас очекује изградња прве „зелене фабрике“ у Србији, с обзиром на то да испуњава услове кад су у питању енергетска ефикасност и заштита животне средине“, рекао је Глушац и истакао да је Покрајинска влада обезбедила средства за изградњу канализационе мреже у Бачком Добром Пољу и за сређивање атарских путева у општини Врбас.

Обиласку су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања АПВ Недељко Ковачевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs