Вести


За нову опрему у врбашкој болници 27 милиона динара

Врбас , 23. новембар 2015.
-A A +AЗа нову опрему у врбашкој болници 27 милиона динара.

Врбас , 23. новембар 2015. .

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић, посетили су данас Општу болницу у Врбасу, која је, захваљујући средствима Управе за капитална улагања АП Војводине, купила медицинску опрему вредну 26.952.000,00 динара и то:

• 2 апарата за анестезију са интегрисаним мониторингом
• видео ендоскопски стуб са видео гастроскопом и видео колноскопом
• електрохиорушке јединице за сечење и коагулацију
• лапараскопски видео ланац са сетом инструмената
• машина за прање и дезинфекције ендоскопа.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Небојша Маленковић, је рекао да је Покрајинска влада доделила опрему вредну 27 милиона динара и том приликом нагласио:

„У жељи да 23.5000 становника колико гравитира према Општој болници у Врбасу добије квалитетну медицинску заштиту определили смо средства за набавку медицинске опреме. Сигурни смо да ће спрам кадра који поседује врбашка болница успети да грађанима пружи што квалитетније медицинске услуге.“

Говорећи о досадашњим активностима Управе, Маленковић је подсетио да се у последњих неколико месеци обилазе здравствене установе широм Војводине и да се медицинска опрема додељена преко конкурса налази већ на услузи лекарима и грађанима Војводине.

„Ми данас не кречимо објекте, већ донирамо капиталну медицинску опрему која има за циљ да смањи листе чекања и да квалитетан кадар који ради у нашим болницама има све инструменте да пружи бољу медицинску услугу.“

Покрајинска секретарка за здравство, социјалну политику и демографију проф. др Весна Копитовић је истакла да ће Општа болница Врбас са донираном опремом у знатној мери побољшати квалитет услуга, а сигурно је и да ће се листе чекања смањити. Упућен је и апел на кадровску комисију и Министарство здравља да у врбашкој болници недостају педијатри и гинеколози који су потребни како би донирана опрема имала сврху, а на корист здравља грађана Војводине.


Извор: Саопштење Управе за капитална улагања АП Војводине

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs